• 2024 04 16

Remek Eb-fõpróba – gödöllõiek verték a GRC-seket

Strandröplabda ob - Dunaújváros

Vasárnap a négyes döntõ mérkõzéseivel zárult az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulója. A férfiaknál és a nõknél is folytatódott a meglepetéssorozat.

Mindkét nemnél már az elõdöntõk is bombameglepetésekkel zárultak, mert ugyan az elõzõ két fordulóban is finalista Kiss Dániel és Takács Gergely legyõzte Soós Izsákot és Krekk Zoltánt (akik amúgy megnyerték a reggelre átcsúszott negyeddöntõjüket Filius István és Bodnár Lajos ellen), Ám a legutóbbi, nyíregyházi fordulóban gyõztes Hajós Artúr és Stréli Bence viszont alulmaradt a tulajdonképpen a jövõ heti U22-es Európa-bajnokságra készülõ Bán Viktorral és Rozgonyi Bálinttal szemben. És ha már idáig jutottak, Bánék a döntõben sem álltak meg, hanem legyõzték Pénzügyõrõs klubtársaikat is, ami igencsak biztató formát árul el róluk a jurmalai Eb elõtt. A bronzéremmel Hajósék vigasztalódtak egy háromjátszmás mérkõzésen.

A nõknél szombaton váratlan vereséget szenvedett Háfra Dominika és Szabó Dorottya, azonban vasárnap még váratlanabb sikert arattak az eddig idén idehaza veretlen Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra ellenében, s aztán a fináléban visszavágtak Dénesi Brigittának és Gyõri Panninak is az elõzõ napi zakóért. Érdekesség, hogy a két aranyérmes ugyan az ÓSSC színeiben versenyez, de mindketten gödöllõi lakosok, sõt a Pest megyei város klubjának nevelései (Szabó a tavalyi idényben még az õ színeikben szerzett ezüstérmet a döntõben), de most éppen két GRC-s érintettségû párost legyõzve szerezték meg a dunaújvárosi aranyérmet. Lutterék aztán a kisdöntõben már nem hibáztak a szombati meglepetéspáros, az U20-as korosztályú Papp Lujza és Tátrai Nikolett ellenében, akik ugyan az elõdöntõben csak egy hajszálnyira voltak a még nagyobb sikertõl, de végül meg kellett elégedniük a negyedik hellyel, ami így is eddigi legjobb felnõtt ob-eredményük.

 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Dunaújváros
Elõdöntõ, nõk:
Lutter E./Szombathelyi Sz. – Háfra/Szabó D. 0:2
Dénesi/Gyõri – Papp/Tátrai 2:1
Férfiak:
Hajós/Stréli – Bán/Rozgonyi 0:2
Kiss D./Takács – Krekk/Soós 2:0
Nõi döntõ:
Dénesi/Gyõri – Háfra/Szabó D. 0:2
Férfi döntõ:
Kiss D./Takács – Bán/Rozgonyi 0:2
Nõi bronzmérkõzés:
Lutter E./Szombathelyi Sz. – Papp/Tátrai 2:0
Férfi bronzmérkõzés:
Krekk/Soós – Hajós/Stréli 1:2