• 2020 06 04

Nagy Viktor szerint a magyar sajtó nem korrekt a pólóválogatottal

Jöhetnek a szerbek, de nem mindenki elégedett

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hollandok legyőzésével bejutott ugyan a legjobb nyolc közé a barcelonai Európa-bajnokságon, ám a csapat rendkívül nehezen lép túl azon, ahogyan a magyar médiában tálalták az olaszok elleni 12-5-ös vereséget, illetve a németek elleni 4-4-es döntetlent. Minderről Nagy Viktor csapatkapitány nyilatkozott az Eb helyszínén a DIGI Sport híradójának.

 

"Nehezen éltem meg az eddigieket, és nemcsak azért, mert nem megy a játék, hiszen az egy dolog. A csapat életében mindig van olyan, hogy nem megy, főleg egy nagyon fiatal és épülő csapatnál. Inkább azt érzem személy szerint nehezen feldolgozhatónak - de ahogy látom és érzékelem, a csapat számára is nehezen feldolgozható -, ahogyan a nagyon kedves hazai média ezt megjeleníti. Már mindennek aposztrofáltak minket, az évtized, az évszázad leggyengébb csapatának, és azért ez... Én nyilván nem olvasom ezeket a cikkeket, de hallok róluk, utána megnézem, és tényleg úgy van. Egy fiatal csapatról van szó, amelynek a játékosai jobban nézik a cikkeket, és nyilván tudják, hogy ha rosszul játszottak, és jobban kell játszaniuk. Éppen ezért semmiféleképpen nem tartom ezeket építő jellegű cikkeknek és főcímeknek. Csak azért adnak ilyen címeket, hogy rákattintsanak, és szenzációhajhász módon használjanak minket - ezt csúnyának érzem, és nem tartom korrektnek. De elfogadjuk, hogy a magyar sajtóban - tisztelet a kivételnek, mert azért nagyon sok olyan orgánum van, amely nem rugdos le minket a sáros földig - nagyon sok olyan cikket lehet olvasni, amely nem építő jellegű a csapat számára" - nyilatkozta a Sport24-nek a válogatott egyetlen 30 év feletti tagja, az 2013-ös világbajnok csapat egyik legjobbja.
 
A keddi, magyar-szerb meccs helyszínén a hírek szerint sok szurkolójuk lesz Nagy Viktoréknak, ez talán segíthet kizárni, hogy mi történik mintegy kétezer kilométerrel arrébb. "Ki kell zárnunk, de ez egy fiatal, rutintalan csapat, és a rutintalanságnak az is a velejárója, hogy a játékosok azért még nem tudják úgy kezelni az ilyen helyzetet. Elég nehéz, ha a hazai sajtó kezd ki így minket, de ez van, mindenre fel kell ezek után készülni, és ennek is erősítenie kell minket. Ha ez eljut az említett cikkek íróihoz, akkor üzenem, hogy gondolják át azért, hogy mit írnak le. Nem hiszem, hogy ezek az emberek csapatban vagy egyéniben is sportoltak volna, és át tudják érezni a helyzetünket. Mielőtt billentyűzetet ragad, előtte gondolja át a szavait, hogy azokkal építő jellegű cikket akar írni vagy nem. Aztán lehet, hogy direkt csinálja - nem tudom. Csapatkapitányként a csapattal kell elsősorban foglalkoznom, próbálom a játékosokat a helyes úton tartani és terelgetni, de mindenképp fontosnak tartottam, hogy erről említést tegyek" - fogalmazott a kiváló kapus.
 
A szerbek elleni csatáról így beszélt. "Várhatóan ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz, az eddigiek alapján nyilván esélyesebb a szerb csapat. De én úgy érzem, van bennünk annyi tartalék még mindig, ami ki kell, hogy jöjjön a következő mérkőzésen. Nagyon jó érzéseim vannak, és bízom a csapatunkban. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a szerbekre. Gyertek el minél többen szurkolni, mert nagyon kemény meccsre számítok, és nyerni akarunk, sőt mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk mindenki számára, aki nem hisz bennünk."