• 2024 04 17

Túl fiatal volt a spanyol ligához a Barcát is megjárt magyar focista

Malaga után Miskolcon

Némi meglepetésre hazatért a Málagától Tajti Mátyás, aki a Diósgyőrben sportigazgatóként dolgozó édesapjával ismét együtt dolgozhat. A Barcelonát is megjárt, 19 éves magyar reménység a DIGI Sport híradójának azt mondta: azért jött el Spanyolországból, mert nem akart 22-23 éves koráig várni arra, hogy lehetőséget kapjon.

 

„Bíztak bennem, és huzakodtak, hogy elengedjenek-e vagy ne. A szezonban 35 meccsből 30 meccset végigjátszottam kezdőként, és jól is ment a játék, felvittek a felnőttcsapathoz, edzőmeccseken is játszattak, azt láttam, hogy bíznak bennem. Csak ugye, még 19 éves voltam, és ott nem szeretik a fiatal játékosokat bedobni a mély vízbe, meg szokták várni, ameddig 22-23 évesek lesznek. És amikor már felkészült a futballista fizikálisan, mentálisan, akkor teszik be. Én nem szerettem volna ennyit várni. A két-három évvel idősebb csapattársaim is mindannyian a második csapat tagjai voltak, én pedig nem szerettem volna két évig még a második csapatban játszani. Ezért döntöttem úgy, hogy váltok” – nyilatkozta a Sport24-nek Tajti Mátyás.

Arról is mesélt, hogyan került ismét egy csapatba az édesapjával.
„Már régóta beszéltük Fernandóval (Fernando Fernández, a Diósgyőr edzője – a szerk.), hogy ide akar hozni, és amikor már tudtuk, hogy el akarok jönni, utána nevezték ki az édesapámat, ami már csak hab volt a tortán. Nem terveztem, hogy leszek még vele egy csapatban, mert a Puskás Akadémiánál sokáig dolgoztunk együtt.”

Tajti első NB I-es mérkőzésére azonban még várni kell, mert edzéshiány miatt egyelőre külön készül társaitól. A DVTK így biztos, hogy új középpályása nélkül lép pályára vasárnap, a Ferencváros elleni idegenbeli bajnoki nyitányon.
 
Fernando Fernández arról beszélt, hogy az FTC ellen is bízik a győzelemben. „Azt akarom látni, hogy minden meccset meg akarunk nyerni, és hogy merünk bátor támadófocit játszani. Ez az, amit szeretnék.”

A csapatnál konkrét célok nincsenek, de a középmezőnyt azért szeretnék elérni a miskolciak.
„Ha csak 12 csapat küzd egymással a bajnokságban, az mindig nagyon nehéz, mert a klubok hasonló szinten vannak. Persze ketten-hárman nagyobb költségvetéssel gazdálkodnak – a Ferencváros, a Vidi és a Puskás -, de a többiek hasonló helyzetben vannak. A különbséget majd az jelenti, hogy ki dolgozik jobban, ki kezdi jobban a bajnokságot” – fogalmazott az andalúz edző.

„Tavaly és tavalyelőtt is egy hajszálon múlt a bennmaradásunk, most nem szeretnénk ennyire a végére hagyni ezt a dolgot, úgyhogy nagyon fontos, hogy eredményesek legyünk, és ebben szerintem léptünk előre, de ez majd a bajnoki mérkőzéseken el fog dőlni, hogy mennyire” – mondta a csapat védője, Lipták Zoltán.