• 2023 09 22

Wimbledon - Babos búcsúzott egyesben

Kiesett a legjobb magyar teniszezőnő az angol Grand Slam-en

A világranglistán 38. magyar játékos és ellenfele, a rangsorban 34. ukrán Leszja Curenko most találkozott ötödször: eddigi összecsapásaikon háromszor Babos nyert, legutóbb, idén Hobartban viszont 29 éves riválisa volt a jobb.

Wimbledoni találkozójukon először a soproni teniszező veszítette el adogatását, ám 3:3-nál már ismét egyenlő volt az állás. Curenko ezt követően a legjobbkor, 5:5-nél brékelte ismét riválisát, s 46 perc után előnybe került - a viadal honlapja szerint.
    A második szettben nagyon rosszul kezdett a 25 éves magyar teniszező, kétszer is elveszítette adogatását, és bár bréklabdákig még eljutott, Curenko könnyedén, 74 perc alatt lezárta az összecsapást.
    Babos a mérkőzésen 34 ki nem kényszerített hibát követett el, riválisa mindössze 18-at.
    "Sajnos egy elég rossz időszakon megyek keresztül, az elmúlt hetekben fájdalmakkal, sérülésekkel bajlódtam, most nem érzem túl jól magam" - nyilatkozta a találkozó után a honlapján Babos. Hozzátette, ez meglátszódik a játékán és az önbizalmamon is, és nem azt a teniszt játssza, amit szeretne.
    "Az első szettben próbálkoztam, akartam, de amikor ott lett volna a lehetőség 4:3-nál, bréklabdánál, akkor egy nagyon könnyű labdát rontottam. Normál helyzetben ezt be szoktam ütni. Sajnálom, hogy így alakult" - tette hozzá a magyar teniszező, aki szerint párosban egészen más játékos, és ott nagy céljai vannak, sokkal több az önbizalma, a hite.
    A magyar játékos női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal első kiemeltként egy japán kettőssel kezd majd.

    Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
    nők:
    ----
Leszja Curenko (ukrán)-Babos Tímea 7:5, 6:2