• 2023 02 03

EL-selejtező - Izraeli vereségével kiesett a Ferencváros

Fotó: Fradi.hu

A Ferencváros kiesett a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában, mivel hazai döntetlenjét követően 1-0-ra kikapott az izraeli Makkabi Tel-Aviv vendégeként a csütörtöki visszavágón, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) - Ferencváros 1-0 (1-0)
--------------------------------------------------
Tel-Aviv, v.: Hugo Miguel (portugál)
    gólszerző: Atar (45+1.)
    sárga lap: Rikan (34.)
    Továbbjutott: a Makkabi Tel-Aviv 2-1-es összesítéssel.

    Makkabi Tel-Aviv:
    -----------------
Rajkovic - Dasa, Tibi, Amador, Saborit - Peretz, Barsky, Rikan (Yeini, 89.) - Micha, Kjartansson (Schoenfeld, 66.), Atar (Atzili, 73.)

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Frimpong, Blazic, Heister - Petriak (Böde, 74.), Spirovski, Lanzafame (Varga, 63.), Gorriarán, Bőle - Finnbogason

    Az első játékrészben kiegyenlített, de igencsak kemény mérkőzést láthatott a közönség. Sok durva belépő szakította meg a játékot, egy ízben pedig a nagy hőség miatt ivószünet is volt. Nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni, a legközelebb a Ferencváros egyik nyári új szerzeménye, Finnbogason járt a gólhoz, de pár centit tévedett. A túloldalon viszont Atar nem hibázott, egy pazar lövéssel vezetést szerzett csapatának a játékrész hajrájában.
    Noha a magyar csapatnak lett volna szüksége gólra, hogy kiharcolja a hosszabbítást, a folytatásban mégis az izraeli együttes játszott nagy fölényben, és sokkal jobban. A Makkabi csak azért nem döntötte el végleg a párharc sorsát, mert Dibusz háromszor is bravúrral védett, kétszer pedig a kapufa mentette meg a zöld-fehéreket az újabb góltól. A hajrára sem változott a helyzet, a hazaiak támadtak a továbbjutást bebiztosító gólért, s nem a Ferencváros az egyenlítésért. Ennek ellenére a zöld-fehéreknek a hosszabbításban megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de Blazic óriási helyzetben az égbe rúgta a labdát, így végül az eredmény nem változott, azaz a Makkabi 2-1-es összesítéssel ejtette ki a Ferencvárost, amelynek a visszavágón esélye sem volt a győzelemre.