• 2024 03 19

Uszonyosúszó-vb: Továbbra is jól teljesítenek a magyarok

Újabb két érem

Újabb magyar érmek a 20. belgrádi uszonyosúszó-világbajnokságon. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a világbajnokság második napján a magyarok egy ezüstöt és egy bronzot szereztek, ezzel Magyarország továbbra is az élbolyban található az éremtáblázaton.

Bukor Ádám megszerezte a második érmét az idei világbajnokságon, a 400 felszíni arany után ezúttal 1500 méteres felszíni úszásban ezüstérmes lett. Bukor 12 perc 22.76 másodperccel csapott célba. A szám világcsúcsát egyébként a magyar versenyző tartja.

Bukorhoz hasonlóan Varga Krisztina is megszerezte a második vb-érmét Belgrádban: a magyar klasszis legutóbb a 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében harmadik lett. A férfiaknál ugyanebben a számban Stadler Bence a 7., a 200 méteres felszíni kategóriában Mozsár Alex a 4., míg Hamlin Matthew az 1500-as felszíni versenyszámban a 6. helyet szerezte meg.

A világbajnokságon eddig 10 nemzet versenyzői szereztek érmet. Magyarország továbbra is az élbolyban van. Az éremtáblázat élén Oroszország található, a második helyről az ukránok, a harmadik helyről pedig a kínaiak várhatják a folytatást. Magyarország két arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal a negyedik.