• 2024 03 29

Fucsovics továbbjutott Umagban

Fucsovics magabiztosan jutott tovább

Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott az 501 ezer euró (161,3 millió forint) összdíjazású horvátországi salakpályás férfi tenisztornán, Umagban.

A világranglistán 51. magyar játékos az első adogatását elvesztette, ám rögtön brékelte is a három hellyel hátrébb rangsorolt Benoit Paire-t. Ezt követően Fucsovics még kétszer vette el a nyolcadik kiemelt francia teniszező adogatógémjét, és 40 perc alatt megnyerte az első játszmát.
    A második szett az elsőhöz hasonlóan, vesztett adogatásokkal indult: a legelején Fucsovics nyert Paire szervájánál - sorozatban a hetedik gém lett az övé -, ám a francia rögtön visszabrékelt. A következő három játékban Fucsovics teniszezett pontosabban, majd Paire hetedik nekifutásra tudta hozni saját adogatását (4:2), s bár azután még egyszer brékelt, következő szervagémjét újra elbukta. Így Fucsovics a játszmát 35, a mérkőzést pedig egy és negyed óra alatt megnyerve jutott a legjobb 16 közé, ahol az argentin Marco Trungelliti (188. a világranglistán) és a horvát Franco Skugor (350.) párharcának győztesével találkozik.

    1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia, 8.) 6:1, 6:3