• 2022 08 13

Kötelező győzelem

Délelőtt jobban ment

A magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokság 2. fordulójában 32-5-re győzte le Törökországot.

Bíró Attila együttese - amely szombaton, a nyitókörben 13-9-re kikapott a házigazda spanyoloktól - könnyed, átmozgató edzésnek beillő összecsapáson nyert.
    
    Nők, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Törökország 32-5 (8-1, 5-1, 9-1, 10-2)
---------------------------------------------------
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Kikalisvili (georgiai), Kunikova (szlovák)
gólszerzők: Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Parkes 5-5, Horváth B. 3, Csabai, Illés, Szücs G. 2-2, Garda, Leimeter, Gyöngyössy 1-1, illetve Kus, Burali 2-2, Elma 1

    Magyarország:
    -------------
Tóth E. - Horváth B., Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Illés, Garda - cserék: Szücs G., Parkes, Csabai, Gyöngyössy, Leimeter

    Az Európa-bajnokság második napjának nyitómérkőzésére körülbelül ötven néző volt kíváncsi a helyszínen. A szervezők korrigálták a szombati bakijukat és ezúttal szépen szólt a magyar himnusz a Piscines Picornell uszodában.
    A törökök az oroszoktól elszenvedett 35-4-s vereséggel rajtoltak, és ezúttal sem számíthattak sok jóra. A magyar szövetségi kapitány előzetesen közepes erősségű edzésnek minősítette ezt a mérkőzést, amelyen a két csapat közötti óriási különbség miatt még a különböző figurákat vagy az emberhátrányos védekezést sem lehet gyakorolni.    
    A magyar válogatott könnyedén szerezte a találatokat, mindenki feliratkozott a góllövők közé, a törököknek öt gól és néhány kivédekezett támadás jelentett csupán sikerélményt.
    "Egy közepes edzésnek megfelelt, de a második fele most jön, lesz egy hosszabb úszás a lányoknak, így lesz teljes a nap" - mondta a találkozót követően Bíró Attila.
    "Az volt az egyik cél, hogy mindenki lőjön gólt, ez sikerült, illetve azt kértem, hogy a lefordulásos játékban értékesítsék a kialakított helyzeteket, ez nagy százalékban sikerült is, ami mindenképpen pozitívum" - tette hozzá a szakember, aki a szerbek ellen kedden már nehezebb mérkőzésre, de sima győzelemre számít.
    "Valószínűleg nem lesz ennyi gól, de a szerbeket nem lenézve is magabiztos győzelmet várok. Nem lesz ekkora különbség, de mi már az oroszokra készülünk, ennek tükrében edzünk például együtt holnap délelőtt a hollandokkal" - fűzte hozzá.
    A magyar csapat kedden 15.30 órától a szerbek ellen folytatja szereplését.