• 2024 03 29

Babos Tímea nem jutott elődöntőbe párosban

Nem lesz meg a világranglista elsőség

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nem jutott elődöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

   Az első helyen kiemelt, Australian Open-győztes magyar, francia duó a nyolc között Hozumi Erivel és Ninomija Makotóval találkozott szerdán. A két, egyformán 24 éves japán eddig egy-egy tornagyőzelmet aratott párosban.
    Az első szettben mindkét duó kétszer vesztette el szervajátékát, így rövidítés döntött. Ebben a japánok csak egy adogatópontot vesztettek, míg Babosék kettőt, így Ninomijáéké lett a játszma.
    A második szettben a japánok 4:3-as előnyéig senki nem hibázott saját kezdésénél, ám ekkor Hozumiék brékelni tudtak, és végül egy és háromegyed óra alatt biztosították helyüket a legjobb négy között.
    "Nagyon elszúrtuk ezt a mérkőzést! Játszhattam volna jobban is, nem éreztem az igazinak a mai játékomat. Ha pedig én nem játszom úgy, ahogyan szoktam, akkor sajnos Kikinek sem megy úgy, ahogyan kellene" - értékelt honlapján Babos. Hozzátette, ettől függetlenül elértek 5:3, 30-0-ig, ahol saját szervájánál vesztettek adogatójátékot. - "Nyilván sajnálom ezt, nagy lehetőség, nagy esély volt! Nem éltünk ezzel, szimplán elszúrtuk."
    Kifejtette, a folytatásban az ellenfél már sokkal lazábban és könnyedebben játszott, jobb döntéseket hozott.
    "A második szettben a japán kettős volt a jobb. Amit ma el lehetett, azt sajnos el is rontottuk" - fogalmazott Babos.

    Eredmény (a torna honlapja alapján):
    női páros, negyeddöntő:
    ----------------------
Hozumi Eri, Ninomija Makoto (japán)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3