• 2020 08 09

Futballidegenek voltak

Tiba István a Balmazújváros klubelnöke beszélt a kiesés okairól a Reggeli Startban

A jobb játékosok eligazolásával, az NB I létszámának emelésével és a focitól való eltávolodásával számol Tiba István, a Balmaz Kamilla Fürdő most kiesett csapatának vezetője. A fideszes politikus szerint futballidegenek voltak az NB I-ben és nem számol a visszajutással.


Forrás: http://www.digisport.hu/more/reggeli_start/news/33304/

 „Futballidegenek voltunk az NB I-ben. A többi között azért, mert nem volt élvonalbeli múltunk. Igaz, hogy több mint 105 éve van foci Balmazújvárosban, de ez nem számított” – mondta Tiba István, a Balmaz Kamilla Fürdő most kiesett csapatának a vezetője. A fideszes politikus úgy fogalmazott a Reggeli Startban, a feljutáskor „úgy néztek ránk, mint a szegény falusira, aki odakerült a főasztalhoz, hogy kerültek ezek ide.”

„Nem volt főszponzorunk, a város támogatta a klubot. Tudom, ez nem túl szerencsés, de ebben az évben akartuk felhívni magunkra a figyelmet, hogy érdemes támogatni bennünket. Találtunk is egy tőkeerős külföldi szponzort, de a kiesés miatt ők is visszaléptek. Sajnos ez is dugába dőlt” – fejtegette Tiba István a DIGI Sport reggeli műsorában.

A fociszerető politikus amúgy biztos abban, hogy már jövőre felemelik az NB I létszámát, mert „ott kell legyenek azok a csapatok, amelyekről a magyar foci vezetői azt gondolják, hogy az első osztályban a helyük”.

Tiba István úgy látja, hogy az idén feljutó Kisvárdának nem lesznek hozzájuk hasonló gondjai, mert komoly lobbierővel bír, míg a Mezőkövesdnél is egyértelmű volt: „határozottabb támogatója van az államtitkár úr személyében, mint amilyen én vagyok egyszerű képviselőként”.

A klubot eddig irányító országgyűlési képviselő szerint a mostani csapat szétszéledhet, mert a jobb játékosaik a pénz és a karrier reményében első osztályú klubokhoz igazolnak majd. Személy szerint is hátrébb lép, mert „nem akarom, hogy embereket, egy közösséget bántsanak miattam. Nem tudom megmondani, hogy mi lesz ezek után Balmazon, de szerintem ez a lehetőség nem jön vissza többet.