• 2024 06 15

Ritmikus gimnasztika Eb - Pigniczki kvótát szerzett az Európa Játékokra

Kvótát érő 16. hely

Pigniczki Fanni a 16. helyen végzett a guadalajarai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, ezzel kvótát szerzett Magyarországnak az Európa Játékokra.

A spanyolországi top Eb-n Európa 24 legjobb versenyzője indulhatott, a tavalyi budapesti Eb-ről lehetett részvételi jogot szerezni. Pigniczki a kontinensviadalon egyéni összetettben 64,225 pontot gyűjtött, ezzel zárt a 16. helyen. A top 24-ben több versenyző is indulhatott egy adott országból, de csak egy kvótát lehetett szerezni nemzetenként, az így kialakult rangsorban pedig Magyarország 12. lett.
    A magyar szövetség tájékoztatása szerint Deutsch-Lazsányi Erika, a válogatott vezetőedzője úgy értékelt, hogy nagyon jól sikerült a verseny, mivel meglett a kvóta a minszki Európa Játékokra.
    "Nagyon elfáradtunk, de közben meg nagyon örülünk, hogy összejött. Azt gondolom, hogy ez egy közös siker a versenyzőknek és az edzői gárdának, ugyanis tavaly kezdődött a kvalifikáció a hazai Európa-bajnokságon, ahol Kis Alexandra jóvoltából bejutottunk erre az Eb-re, és amit Szandi tavaly elkezdett, azt Fanni idén  befejezte" - mondta.
    Emlékeztetett rá, hogy a kvóta nem névre szól, jövőre az aktuális legjobb fog utazni az Európa Játékokra.