• 2024 04 20

Pintérrel és Oenninggel is szerződést bontottak

Megindult az edzőkeringő

Pintér Attila és Michael Oenning munkáját is megköszönték az idény végén. Igaz míg előbbi meglepő, hiszen a Puskás Akadémia vezetőedzője kupadöntőbe vezette csapatát, addig a Vasas mesterének távozása nem meglepő, a piros-kékek kiesése után.

Hétfőn a Puskás Akadémia FC és a Vasas FC is közleményben jelentette be, hogy a csapat útjai elválnak a vezetőedzőiktől. 

"Közös megegyezéssel távozik a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Pintér Attila, aki csapatunkkal a Magyar Kupában ezüstérmes lett, a bajnokságban pedig a hatodik helyen zárt" - olvasható a felcsúti gárda közleményében. A PFLA közleménye arra is kitér, hogy távozik Szalai László utánpótlás szakmai igazgató is, szintén közös megegyezéssel.

    Szerkezeti átalakítások is történtek: az első csapat klubigazgatója továbbra is Komjáti András marad, mellette a jövőben Tóth Balázs dolgozik sportigazgatóként. Az akadémia igazgatói posztját hétfőtől Takács Mihály tölti be, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónak pedig Papp Bencét nevezték ki.

És az élvonalból szombaton kiesett Vasas FC labdarúgócsapata nem hosszabbítja meg Michael Oenning vezetőedző június 30-án lejáró szerződését.

Oenning 2016 januárjában vette át a Vasas irányítását. Első idényében benntartotta a csapatot az NB I-ben, majd második szezonjában bajnoki bronzérmet szerzett és Magyar Kupa-döntőt vívott a piros-kékekkel.

Az utódokról személyéről egyelőre még találgatás sincsen.