• 2024 03 29

Nem úgy fest, hogy Hosszú Katinka Bodrogi Viktort választaná

Még mindig kérdés ki lesz Hosszú Katinka új edzője

Bodrogi Viktor úszóedző nem hitt a fülének, amikor Hosszú Katinka azért hívta fel, hogy a jövőjével kapcsolatos elképzeléseit egy budapesti presszóban megossza vele. Azt a mai napig sem tudta kideríteni, hogy ennek az elvileg titkos találkozónak ki vihette a hírét, mert ő nem kezdett el büszkélkedni, Katinkának pedig aligha lehetett érdeke szóbeszéd elindítására. A dolgok mai állása szerint nem úgy néz ki, hogy a két olimpián szerepelt, jelenleg Százhalombattán dolgozó szakember lépne Shane Tusup helyébe, és venné át a háromszoros olimpiai bajnoknő felkészülésének az irányítását.

 „Katinka nem tűnt magabiztosnak, inkább egy kicsit kétségbeesettnek, amikor szóba hozta az edzőváltás kérdését. Nekem úgy tűnt, hogy nem akarja elhamarkodni a döntését, valójában abban sem biztos, hogy külföldi vagy magyar edző felkérése tarthatja életben a jövővel kapcsolatos terveit, és itthon vagy máshol akar edzeni. Régi barátok vagyunk, talán ezért is avatott be az elképzeléseibe, az a konkrét kérdés viszont nem hangzott el, hogy vállalnám-e a munkát vele. A megoldások számbavétele közben inkább csak sejteni lehetett, hogy mi minden jár a fejében. Én elmondtam neki, hogy a százhalombattai klubomhoz szerződés köt, ahol van egy nagyon lelkes kis csoportom. Ha felmondanék, merőben új életmódot kellene választanom” – nyilatkozta a 34 esztendős úszóedző az SzPress Hírszolgálatnak, aki versenyzőként világbajnoki hatodik helyezést ért el, az ifjúsági Európa-bajnokságokon pedig ötször is aranyérmet vehetett át.

A kávéházi találkozó után újra már nem találkoztak, Bodrogi telefonon többször is kereste Katinkát, de nem érte el, és visszahívást sem kapott.

„Volt egy érdekes beszélgetésünk, most úgy tűnik, hogy nem lesz folytatása. Számomra megtiszteltetés, hogy Katinka megosztotta velem a gondolatait, és néhány témában kíváncsi volt a véleményemre. Annak idején, amikor kijött Amerikába és ő is a Dél-Karolina-i egyetemen tanult, igyekeztem segíteni az új életének megszervezésében. Érdekes egybeesés, hogy neki és nekem is Dave Salo volt az edzőnk. Katinka, aki később a világ egyik legjobb úszója lett, szerintem most a centit vágja, és nagyon drukkolok neki, hogy ki ne fusson az időből. Bárkire is bízza a sportolói pályafutásának kormányzását, meg vagyok győződve arról, hogy még mindig hatalmas értéket kap a kezébe. Egy olyan versenyzőt, akiben simán benne van még két jó esztendő, így egy újabb sikeres olimpia is, 2020-ban Tokióban” – hangsúlyozta Bodrogi Viktor.