• 2024 03 29

“Akár holnap elkezdődhetne az Európa-bajnokság”

Röplabdázók lendületben

A női Arany Európa Liga négyes döntője alkalmából Budapestre érkezett az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) elnöke, a szerb Alekszandar Boricsics, s ebből az alkalomból sajtótájékoztatót is tartottak a mérkőzések helyszínén, a Papp László Sportarénában, amelynek témája a mostani esemény mellett a jövő évi női Európa-bajnokság volt, amelynek Magyarország az egyik társrendezője.

A CEV elnöke megelégedésének adott hangot az esemény rendezése és hangulata miatt.
„Az eddigi visszhangok alapján úgy gondolom, hogy itt Budapesten akár már holnap elkezdődhetne az Európa-bajnokság. Biztos vagyok benne, hogy jövőre remek házigazdái lesznek a kontinenstornának. Bátraké a szerencse, mert nagy bátorság kellett ahhoz, hogy elvállalják az Eb rendezést, csakúgy, mint az Európa Liga döntőjéét. De minden dicséretet megérdemelnek a mostani esemény megszervezéséért.”
Alekszandar Boricsics külön gratulált a magyar női válogatott döntőbe jutásához is, és kitért a csütörtöki elődöntő remek hangulatára is.

Dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy idén immár másodszor láthatja vendégül a CEV szerb elnökét.
„Annak is örülök, hogy ennyire eredményesek az előkészületeink, aminek köszönhetően rendeztük meg ilyen sikeresen az Arany Európa Liga négyes döntőjét, ami gyakorlatilag az Eb főpróbája volt. Erre a munkára pedig a női válogatott szereplése tette fel a koronát. De persze ezek után sem fogunk ülni a babérjaimon, holnap például egy megbeszélés tartunk majd a négy társrendező ország és a CEV képviselőinek részvételével.”

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára a szervező stáb munkáját köszönte meg elsőként, hiszen nélkülük nem lehetett volna ilyen sikeres az esemény.
„A csapat sikeréhez az is kellett, hogy a lányok jól érezzék magukat, ehhez pedig mindent megtettek a szervezők. Nagyon szép este volt, bízunk benne, hogy ma este is sikerül megismételni a tegnapi teljesítményt és a mi lányaink emelhetik majd a magasba a kupát.
A főtitkár azt is elmondta, hogy látják azt is, hogy mely területeken kell még fejlődniük az Európa-bajnokságig. Az egyik ilyen a közönségszervezés, mert ugyan csütörtökön is szép számú szurkolósereg látogatott ki a mérkőzésekre, de az Európa-bajnokság találkozóit telt ház előtt szeretnék majd megrendezni.

A női Arany Európa Liga döntőjét péntek este 20 órától játsszák le a magyar és a bolgár válogatott részvételével, a Papp László Sportarénában.