• 2024 04 26

Nyolcaddöntős vereségek

Stollár és Fucsovics is kikapott csütörötkön

Stollár Fanny kikapott a nyolcaddöntőben a hollandiai 's-Hertogenbosch városában zajló, füvespályás tenisztorna női versenyében. Fucsovics Márton pedig Stuttgartban szenvedett vereséget szintén a nyolc közé jutásért.

A selejtezőből érkezett magyar játékos - aki 165. a világranglistán - kedden az ötödikként rangsorolt kínai Csang Suajt verte bravúrral, majd csütörtökön az amerikai Alison Riske-vel (63.) találkozott. A hat (!) bréket hozó első szettben Stollár 3:1-re is vezetett, ám a játszmát lezáró rövidítésben csak egy pontot nyert.
    A második felvonásban a 19 éves magyar ellenfelének 2:0-s és 5:2-es előnyénél is elvesztette az adogatását, s utóbbi már a mérkőzésbe került. A találkozó 1 óra 28 percig tartott.    
    WTA-torna, nyolcaddöntő:
    -------------
Alison Riske (amerikai)-Stollár Fanny 7:6 (7-1), 6:2. 

Fucsovics Márton 6:2, 6:4-rekikapott a hetedik helyen kiemelt Milos Raonictól a stuttgarti füves pályás tenisztorna nyolcaddöntőjében. A nyitó fordulót mindketten két játszmában tudták le, Fucsovics az amerikai Denis Kudlát, Raonic a bosnyák Mirza Basicot verte meg.

Az első szettben Fucsovics kétszer is elveszítette az adogatójátékát és 6:2-re vesztette el a nyitójátszmát. A második szettben már csak egy adogatását bukta el Fucsovics, de ez is sok volt. 

ATP-torna, Stuttgart, nyolcaddöntő: 


Raonic (kanadai, 7.)–Fucsovics 6:2, 6:4