• 2020 03 29

Vranjes a magyar vérrel motiválja játékosait

Sorsdöntő visszavágó előtt

Ljubomir Vranjes és a magyar férfi kézilabda-válogatott Balatonfüreden készül a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező visszavágójára - az idegenbeli, ötgólos siker tudatában optimistán, de elbizakodottság nélkül. A szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azt mondta, ha az nem ad energiát a játékosainak, hogy Magyarországért játszanak, akkor nehéz bármit is csinálni.

Erno Balogh - Outlook Web App

„Azt elemeztük, hogy hogyan lehetnénk még jobbak, illetve azt is megvizsgáltuk, hogy a szlovénok miben javulhatnak szombathoz képest. Pihenni majd csütörtöktől pihenünk. Addig csak a kemény munka hozhat eredményt” – nyilatkozta a Sport24-nek a szövetségi kapitány, aki arról is beszélt, hogy milyen szavakkal próbálja motiválni a játékosait. „Magyarországért játszol. Ha ez nem ad energiát, akkor nagyon nehéz bármit is csinálni. Egy országért játszol, amelynek a vére az ereidben folyik, ezt a vért kell kivinni a pályára.”

Szlovéniában Bánhidi Bencét az első félidőben kiállították egy véleményes piros lappal, így a keret többi beállósának kellett átvenni a szegedi kézilabdázó játékperceit.
„Timu (Schuch Timuzsin – a szerk.) azért nincs hozzászokva, hogy ennyit van támadásban, picit biztos, hogy elfáradt a meccs után, de most itt van ez a pár nap, úgyhogy fel tudunk készülni, és rá tudunk pihenni a mérkőzésre. Nagyon jó hangulat van most, és ez alapozza meg, hogy ennyire együtt vagyunk a mérkőzéseken. Nagyon jó magot alkotnak a fiatalok az idősebbekkel kiegészítve” – vélekedik Bánhidi.

A 23 éves kézilabdázó szerint fontos, hogy hasonló felfogásban játszanak a mieink, mint szombaton.
„Ugyanolyan koncentráltnak kell lennünk, mint idegenben, mert a szlovénok biztos, hogy mindent meg fognak tenni, hogy ledolgozzák ezt az öt gólt. Nagyon ott kell lennünk fejben, és ugyanolyan mentalitással kell majd játszanunk, mint ahogy kint játszottunk.”

Vranjes szerint viszont támadásban még javulni kellene.
„Nagyon fontos, hogy még hatékonyabbak legyünk támadásban. A szlovénok a hátrányuk miatt szerintem sokkal offenzívabban fognak védekezni, megpróbálnak majd labdákat szerezni és belekényszeríteni minket könnyű hibákba. Valószínűleg valamilyen formájú nyitott védekezést fognak játszani, erre fel kell készülnünk, és ebben még fejlődhetünk a szlovén meccshez képest.”

Az ellenfél tavaly harmadik lett a világbajnokságon, ezért tényleg nem árt óvatosnak lenni.
„A szlovénoké egy világklasszis csapat, idegenben is képes nyerni, nem állhat úgy a visszavágóhoz, hogy már kiesett. A sportban bármi megtörténhet, ezért is nem elégedtem meg a győzelmünkkel, azt akarom, hogy a csapat az utolsó pillanatig koncentrált maradjon. Még 60 percnyi kemény munka áll előttünk” – szögezte le Vranjes.

Az első meccsen 29-24-re nyert Magyarország, a szerdai, veszprémi visszavágóra minden jegy elkelt.