• 2024 04 19

Nagy László nem menne a kézivébére, kivéve, ha…

A reaktivált Nagy László szerint még messze a vb kijutás

A magyar férfi kézilabda-válogatott Nagy László ideiglenes visszatérésének is köszönhetõen, a szlovénok 29-24-es idegenbeli legyõzésével nagyon közel került a jövõ januári, dán-német közös rendezésû világbajnoksághoz. A 37 éves jobbátlövõ a DIGI Sport híradójának azt mondta, ha kijut a csapat a vb-re, õ nem lesz ott, kivéve egy esetet.

„Nincs tervezve (a folytatás), csak ebbõl a két meccsbõl indulunk ki. Utána nyári szünet, aztán készüljenek nélkülem a világbajnokságra. De természetesen, ha sérülés adódna esetleg a jobbátlövõ poszton, akkor nyilván a válogatott számára elérhetõ leszek, de nincs tervben a következõ világbajnokság” – mondta a Sport24-nek adott telefoninterjújában Nagy László, aki kiváló játékkal és három góllal járult hozzá a szlovéniai vb-selejtezõs sikerhez.

„Ilyen csatára számítottam. Aminek kimondottan örülök, hogy a szlovén rohanós játékot meg tudtuk fékezni, elvétve kaptunk csak tõlük lerohanásgólt, ez volt a célunk, erre készültünk, és ezt a feladatot a csapat maximálisan végrehajtotta” – mondta a szombati mérkõzésrõl a most már 200-szoros válogatott klasszis.


A visszavágóra szerdán kerül sor Veszprémben, és Nagy László úgy gondolja, még semmi sincs lefutva. „Azt gondolom, hogy ez a szlovén csapat sokkal többet tud, mint amit ellenünk produkált. Nyilván kellettünk hozzá mi is, nagyon stabil, nagyon jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Hasonló játékkal kell elõrukkolnunk szerdán is ahhoz, hogy sikerhez vezessen ez a világbajnoki selejtezõ. Elsõsorban magunkra kell figyelni, nem szabad elhinni, hogy az elsõ meccs után ezt a vb-selejtezõ párharcot már megvívtuk.”