• 2024 04 26

Megkezdődött a strandröplabda szezon

Elindult a bajnokság

A nõknél gödöllõi dominancia jellemezte az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulójának végjátékát, amelyet végül a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros nyert meg, míg a férfiaknál a Kiss Dániel, Takács Gergely páros kapta meg a nyíregyházi körig a Volkswagen Polót

Már reggel 9-tõl felpörögtek az események Tatán, az Öreg-tó partján, ahol az országos strandröplabda-bajnokság 1. fordulóját rendezték. A nõi elõdöntõkkel kezdõdött az utolsó nap, a vasárnap programja: a favorit Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros egy habkönnyû és egy nehezebb játszmában múlta felül a négy közé meglepetésre kerülõ Czene Adrienn, Császár Norina duót, míg a Kovács ikrek, a vállfájdalmakkal küzdõ Dóra, illetve Eszter a Kiss Viktória, Oláh Vivien kettõsnek nem engedett játszmát. 
A férfiaknál Soós Izsák eredeti társa, Krekk Zoltán sérülése miatt az utolsó pillanatban állt össze Berkes Zoltánnal, a frissen alakult egység fordulatos, izgalmas meccsen búcsúztatta az elsõ helyen kiemelt Benkõ Balázs, Oláh Botond duót. A második kiemelt Kiss Dániel, Takács Gergely kettõs azonban nem hibázott a Pordán Áron, Szabó Gábor páros ellen.

A helyosztókat valódi strandröplabdás miliõben, szikrázó napsütésben rendezték. 
Elõbb a harmadik helyért a nõk között a Kiss, Oláh páros magabiztos, szép játékkal múlta felül a tavaly még a Survivor címû showban szereplõ Czene, illetve Császár duót. A férfiaknál az elsõ kiemelt Benkõ, Oláh egység nehezen lépett túl azon, hogy az elõdöntõben búcsúzott, ám végül önmagukat is leküzdve három játszmában nyertek Pordán és Szabó ellen.
A finálék valódi nagy csatákat hoztak. Elõbb a nõi döntõben Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra a második játszmát elveszítve gyõzte le a Kovács ikreket, így az értékes tárgynyeremények mellett Lutterék bruttó 200 ezer forinttal gazdagodtak, a második helyezett bruttó 150, a harmadik 100, a negyedik 50 ezer forintot vihetett haza. 

A férfiaknál a Kiss Dániel, Takács Gergely kettõshöz győzött, miután a második kiemelt csapat nagy küzdelemben 2:1-re múlta felül a versenyre összeálló Berkes, Soós párost.
Következő fordulót június végén Nyíregyházán rendezik. 

AZ MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ, TATA
FÉRFIAK
Elõdöntõ. Berkes (Hajdúnánás), Soós (Gödöllõi RC, 5.)–Benkõ, Oláh (Strandröplabdázásért SE, 1.) 2:1 (18, –23, 11). Kiss, Takács (Pénzügyõr, 2.)–Pordán, Szabó (Nyugat-Balaton, 6.) 2:0 (13, 14). A 3. helyért: Benkõ, Oláh–Pordán, Szabó 2:1 (19, –13, 9). Döntõ: Kiss, Takács–Berkes, Soós 2:1 (15, –18, 12)
NÕK
Elõdöntõ. Lutter (Gödöllõi RC), Szombathelyi (Nyíregyháza, 1. kiemelt)–Czene (Gödöllõi RC), Császár (UTE, 14.) 2:0 (6, 18). Kovács D., Kovács E. (Gödöllõi RC, 4.)–Kiss, Oláh (Gödöllõi RC, 10.) 2:0 (17, 18). A 3. helyért:Kiss, Oláh–Czene, Császár (9, 14). Döntõ: Lutter, Szombathelyi– Kovács D., Kovács E. 2:1 (17, –18, 11)