• 2024 03 29

Szenzációs magyar taekwondós gimnazisták

A magyar taekwondós fiatalok két arany és egy ezüstéremmel zárták a Gynnasiádét.

A háromfős magyar küldöttség azonnal arannyal nyitott. Berei Béla (68 kg) a legjobb nyolc között marokkói ellenfelét idő előtt, pontkülönbséggel (30-9) búcsúztatva jutott az elődöntőbe, ahol azeri riválisát 31-16-os sikerrel ejtette ki. A fináléban a kínai sem tudta megállítani, szoros mérkőzésen 21-20-ra nyert a magyar fiú, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

Berei Béla vasárnapi aranyérme után hétfőn Józsa Levente első, Kopcsik Laura második lett a marokkói Marrákesben zajló Gymnasiadén, a középiskolások multisport világjátékán. Mind a három taekwondós medállal térhet haza, a fiúknál Magyarország harmadik lett.

Hétfőn reggel kezdésként Józsa Levente (55 kg, fenti képen balról a második) kínai riválisát 15-5-re verte a negyeddöntőben. A fináléba kerülésért hazai taekwondós várt rá, akit 32-25-tel búcsúztatott. A döntőben egy ukrán fiú sem állhatta útját, 5-2-es magyar siker született és lett meg a magyar küldöttség második aranya.

Kopcsik Laura (49 kg) román ellenfelét 16-5-re verve mutatkozott be Marokkóban, majd az elődöntőben kínaival találkozott, aki ellen egy szoros mérkőzést vívott és nyert 16-15-re. A döntőben egy közel húsz centiméterrel magasabb tajvani lány 15-4-re nyert ellene, így Laura ezüstérmet nyert.