• 2024 04 26

Ötödik helyek a triatlon világkupán Kínában

Faldum Gábor és Kovács Zsófia is ötödik helyen végzett a triatlonosok csengtui világkupaversenyén.

A hölgyeknél Kovács Zsófia az elődöntőjében a második helyet szerezte meg, így korántsem esélytelenül vágott neki a finálénak, amelyet szupersprint szabályai szerint rendeztek.

 Így míg a selejtezőben az olimpiai táv felét kellett teljesíteni, a döntőben annak negyedét, azaz 400 méter úszás, 10 kilóméter kerékpározás és 2,5 kilóméter futás várt a mezőnyre. Kovács Zsófia itt is kiválóan szerepelt, ötödikként ért célba, mindössze 15 másodperccel maradt el a végső győztes ausztrál Emma Jeffcoat-tól.

A férfi mezőnyben két magyar indulói is szerepelt. És mindketten finalisták voltak. Faldum Gábor a selejtezőcsoportjából harmadikként került a döntőbe, míg Bicsák Bence megnyerte a saját elődöntőjét. A spint fináléban aztán Faldum szerepelt a jobban, aki végül ötödik lett, míg Bicsák a 11. helyen ért célba. Győzött az azeri színekben induló Rosztiszlav Pevcov.

A világranglistán a három magyar közül Faldum Gábor áll a legjobban, aki öt helyet lépett előre ezzel az ötödik hellyel és a 35. az aktuális rangsorban.  Kovács Zsófia a hölgyek között a 36., míg Bicsák Bence 53-ik az aktuális világranglistán.

 https://www.triathlon.org/news/article/pevtsov_and_jeffcoat_claim_gold_in_chengdu