• 2024 04 23

Harsányi Gergely visszavonult

Az ellenfél kézisének tapsoltak Veszprémben

A Veszprém-drukkerek megtapsolták az ellenfél játékosát, ami nem csoda: élete utolsó mérkőzését játszotta a Tatabánya visszavonuló kiválósága, a 179-szeres válogatott Harsányi Gergely. A 37 éves szélső a DIGI Sport híradójának mesélt a Veszprém vasárnapi megszorításáról és a sport utáni terveiről is.

Ritka és megható pillanat a sportban, amikor egy játékost az ellenfél szurkolói is éltetnek. Vasárnap a Veszprémi Aréna Harsányi Gergely nevétől volt hangos. A 37 éves kézilabdázó múlt héten jelentette be visszavonulását, és utoljára a Veszprém-Tatabánya mérkőzésen lépett pályára, ahol ugyan 28-25-re kikaptak a bajnokoktól, de a kék-fehérek játékára nem lehetett panasz.


„Jól játszottunk, és meg tudtuk szorongatni a világ egyik legjobb csapatát, én pedig szépen tudtam búcsúzni. Múlt héten a hazai közönségtől, most pedig itt, a veszprémi közönség előtt; ez egészen fantasztikus érzés, nagyon szépen köszönöm” – mesélt érzéseiről a Sport24-nek Harsányi Gergely.

A félidőben még négy góllal vezetett a bronzérmes Tatabánya, de az utolsó 10 percet jobban bírták a hazaiak.
„Azt gondolom, hogy nagyobb sebességre kapcsolt a Veszprém, nyilván tud olyan kézilabdát játszani, amit nehéz nekünk kivédekezni, de le a kalappal a mi csapatunk előtt is, hiszen végig nagy küzdelemre késztettük a hazaiakat. Szép mérkőzés volt ez, így, az év végén!”

Harsányi Gergely 2003-tól volt a magyar válogatott tagja, 179-szer húzhatta magára a címeres mezt, amelyben 339 gólt lőtt. Tagja volt a 2004-es és 2012-es olimpián negyedik helyet elért magyar válogatottnak. A jobbszélső azt is elárulta, mi az, ami igazán fog neki hiányozni.
„Az öltözői hangulat, aki nem élte át, az nem is tudja, mennyi ugratás, zrikálás van a srácokkal nap mint nap, ez a monotóniát meg is töri a szürke hétköznapokon. Hiányozni fog a meccsek hangulata: most itt játszottunk idegenben, mégis megtapsolt minket, vagy engem a közönség, a sport tud ilyen élményeket produkálni.”

Profi pályafutását 1999-ben a PLER-nél kezdte, majd 10 évvel később a Ferencváros csapatánál is eltöltött egy szezont, 2010 óta pedig a Tatabányánál játszott. Játékosként visszavonult az élsporttól, de az korántsem biztos, hogy nem láthatjuk a későbbiekben a kézilabdapályák környékén.
„Csinálom még az edzőimet, de egy másik területen indulok el, vannak olyan terveim, hogy a sport fejlesztésének az üzleti részébe is belekóstolok, illetve meglátom, milyen egyéb lehetőségek lesznek még. Az elmúlt évtizedekben szerzett élményeket és tapasztalatokat szeretném kamatoztatni és visszaadni a sportéletnek.”

A közeljövőről pedig így nyilatkozott: „A családommal szeretnék egy nagyot nyaralni és kipihenni az elmúlt éveket, hogy leülepedjenek bennem a pályán szerzett élmények. Ami biztos: szeretnék a sportéletben maradni.”

A video linkje: