• 2024 03 28

Karatés ezüstérem a Gymnasiadén

Eredményes karatésok a gimnazisták európai seregszemléjén

Baranyi Zsófia jóvoltából ezüstéremmel erősítették a magyar Gymnasiade csapatot a karatésok. A fiatalok marokkói multisport-eseményén az MTK versenyzője az 59 kg-os súlycsoportban küzdelemben lett második.

 

Papp Miklós edző vezette háromfős magyar karatés küldöttség szerdán utazott a Gymnasiade helyszínére, ahol csütörtökön a mérlegelés és egy edzés szerepelt a programban. 
A Gymnasiade karate versenye színvonalas csatákat hozott. A pénteki selejtezők során Baranyi Zsófia 4-0-ra verte belga, majd 8-0-ra román ellenfelét, ezzel bejutott a döntőbe. A szombati fináléban aztán szoros mérkőzésen, 4-3-ra kikapott a marokkói versenyzőtől, így a tavalyi korosztályos Európa-bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a dobogó második fokára állhatott fel. 
A másik két magyar sportoló közül a 61 kg-os Botos Botond bírói döntéssel maradt alul egy ukrán versenyzővel szemben. Kapdebo Botondot algériai rivális állította meg. A 76 kilós súlycsoportban indult magyarnak ezután lehetősége volt még kiharcolni a bronzérmet, azonban a helyosztón nem bírt tajvani ellenfelével.
 
Fotó: Magyar Karate Szakszövetség