• 2024 03 28

A Kaposvár nyerte a férfi röplabda bajnoki döntő első felvonását

Kazincbarcikán győzött a Kaposvár

A Vegyész RC Kazincbarcika elvesztette idei hazai veretlenségét. Ez a legfontosabb információ a férfi röplabda bajnoki döntő első meccse után. Hogy ez mennyire lesz döntő hatással a fináléra, nos az majd a további találkozókon derül ki.

A Vegyész RC Kazincbarcika elvesztette idei hazai veretlenségét. Ez a legfontosabb információ a férfi röplabda bajnoki döntő első meccse után. Hogy ez mennyire lesz döntő hatással a fináléra, nos az majd a további találkozókon derül ki. Mindenesetre a vendéggyőzelemre az első szettben még semmi sem utalt. A házigazda Kazincbarcika ugyanis meglehetősen könnyen hozta az első játszmát, Mészáros Dömötörék simán győztek a nyitó felvonásban. Ki gondolta ekkor, hogy több, mint két órán át tart majd a bajnoki döntő első meccse? A kaposváriak ezután ugyanis szinte tökéletesen játszották az alapjátékukat és a pillanatnyi megingásoktól eltekintve be is húzták a második szettet. A harmadikban aztán a Vegyész ismét idén megszokott önmaga volt és úgy tűnt, hogy a második játszma csak kisiklás volt. De jött a negyedik szett és jöttek sorra a vendégpontok. A hosszú pihenőt, amit az elődöntő után kaptak a csapatok a Kaposvár használta ki jobban. Demeter György remek taktikát talált ki, annak függvényében, hogy Nagy Józsefre nem számíthatott és Nikolov sem volt teljes értékű. De Nagy Péter valódi vezér volt ezen az estén. A hazaiak trénere Daniel Oracec a negyedik felvonás közepén lehozta Szabó Dávidot és Mészáros Dömötört is, hogy már a mindent eldöntő ötödik játszmára összpontosítsanak.Úgy tűnt a húzás bejött, hiszen a záró felvonásban 8-6-ra még a Kazincbarcika vezetett. Ám Mészáros Dömötör kisebb sérülése pont a legrosszabbkor jött, a Kaposvár pedig a legjobbkor ragadta magához a kezdeményezést és óvta meg az előnyét.  

A jó bajnoki döntő olyan, amiben két jó csapat van. Nos ez a férfi röplabdázók fináléjának első meccsére maradéktalanul igaz volt. Ezt a meccset tehát 3-2-re nyerte a Kaposvár, de messze még a vége. Folytatás hétfőn este már Somogy megyében.

Férfi röplabda bajnoki döntő, 1. mérkőzés:

Vegyész RC Kazincbarcika – FINO Kaposvár SE 2-3 ( 25-17, 21-25, 25-15, 19-25, 12-15)

Kazincbarcika 500 néző

Legjobb pontszerzők: Nagy Péter (Kaposvár) 24 pont, Mészáros Dömötör (VRC) 17 pont,

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára.

Szabó Dávid Vegyész RC Kazincbarcika játékosa:

Mivel profi sportolók vagyunk nem kellett, hogy teher legyen a győzelmi elvárás. De nem hiszem, hogy ez volt a probléma. Inkább a meccskihagyás, plusz ez a hullámzó teljesítmény. Pont a legrosszabbkor nekünk ütött vissza.

 Demeter György a FINO Kaposvár SE vezetőedzője:

Nem volt ideális a fölkészülésünk, de ma este egy felszabadultan játszó csapat voltunk, akik az első elvesztett játszma után is tudtak játszani, tudtak fordítani. Azt hiszem, hogy taktikailag nagyon szépen játszottunk. A fiúk a szívüket kitették a pályára.  Ennek volt köszönhető a győzelem.

Nagy Péter a FINO Kaposvár SE játékosa:

 Nyilván tisztában vagyunk vele, hogy a Kazincbarcika egy komplett és nagyon erős csapat. Ezt a meccset most sikerült az ő pályájukon elvenni, de ez nem jelent semmit. Ugyanúgy kell fókuszálnunk, küzdenünk. És ha ilyen győzelem a vége, akkor szuper.