• 2024 04 27

Újra egy helyen a Sportkórház

Újra egy helyen a Sportkórház

Két, európai szabványoknak megfelelő modern műtővel, hétfőn a Sportsebészeti Osztály is megkezdi működését az OSEI új épületében, a Karolina úton. Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az intézmény főigazgatójával dr. Soós Ágnessel még a hétfői műtétek előtt bejárta az épület felújított részeit, a röntgent, az új műtőket és kórtermeket is.

A sportegészségügy történelmi lehetőséget kapott az elmúlt időszakban – fogalmazott az államtitkár. A kormány 2016 év végi döntése értelmében az OSEI nagyobb épületbe költözhetett át, amelynek a teljes körű felújítására 2019-ig 10 milliárd forint támogatást is biztosít. Ez lehetővé teszi egy új, magas színvonalú ellátási forma kialakítását is, amelyben a Sportkórháznak központi szerepe lesz – folytatta Szabó Tünde. Majd hozzátette, hogy ez a beruházás túlmutat egyetlen kiemelt intézmény támogatásán, hiszen valamennyi sportegészségügyi szolgáltatás országos lefedettségű kell, legyen, így kulcskérdés az országos sportorvosi hálózat fejlesztése is. Cél az, hogy színvonalas sportegészségügyi ellátást tudjunk biztosítani, mind helyben, mind a kirendelt sportorvosi szolgálatoknál, hiszen ezzel javul az ellátásokhoz való hozzáférés és az ellátások színvonala is.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet átköltözése a Sportsebészeti Osztály kivételével 2017 nyarán anélkül zajlott le, hogy a betegellátásban, sportorvosi vizsgálatokban fennakadások történtek volna. A most átadott, két új műtővel újra egy helyen, a Karolina úton, működik a Sportkórház minden részlege: a Sportsebészeti Osztály, a röntgen, a sportorvosi rendelések, az Olimpiai Rendelő, a Call Center, a Teljesítmény-diagnosztikai Osztály, a teljes járóbeteg szakellátás és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály is.

A megújult OSEI professzionális szolgáltatást nyújt a hazai sportolóknak, hiszen a magas szintű orvosszakmai tudást most már XXI. századi high-tech technológiával is ki tudja egészíteni. Komplex sportegészségügyi rendszere a felnőtt és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik számára biztosít emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, valamint sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést. Biztosítani tudja ezáltal a magyar sportolók egészségét és azt, hogy esetleges sérüléseik, betegségeik esetén a lehető legmodernebb ellátást kaphassák, mielőbbi gyógyulásuk és további eredményességük érdekében.