• 2024 04 26

Ezért nem tud gólt lőni a magyar futballista – véli a felcsúti reménység

Belga győzelem Felcsúton

Rendkívül érett és sokatmondó nyilatkozatot tett a magyar labdarúgásról Sipos Zoltán, a Puskás Akadémia 17 éves középpályása. A hétfőn véget ért Puskás-Suzuki-kupa álomcsapatába is bekerült reménység a DIGI Sport híradójának elmondta, miben nincsen lemaradása, mégis, miért nem mehetett annyira a gólszerzés a magyar csapatnak, amely a kupadöntőben 3-1-re kikapott a Genktől. A „felcsúti Maradona” Sallai Roland pedig arról mesélt, hogy szeretne idén is a BL-ben játszani, és – a korábbi nézeteltérés után - azért küzd, hogy ismét bekerüljön Georges Leekens szűk válogatott keretébe is.

„Ami nagyon feltűnő volt, és ezt bátran ki merem mondani, hogy a helyzetkihasználás terén azért az európai futballisták a magyarokkal szemben még előrébb tartanak. Ez az egész tornán átívelve egy nagyon-nagyon jellemző dolog volt. Mindemellett megjegyezném, hogy játéktudásban, játékminőségben, agresszióban, valamint olyan játékelemekben, amelyekben általában elmaradottnak tartják a magyar játékosokat, egyáltalán nem fedeztem föl lemaradást, úgyhogy tényleg mindenkinek gratulálok, mert minden középpályás, csatár és hátvéd hozzátette mindenét. S azért, mert esetleg most nem jöttek a gólok, az nem jelenti azt, hogy a magyar futballista nem tud gólt lőni, ez azt jelenti, hogy a magyar futballistának ezt még gyakorolnia kell” – mondta a Sport24-nek Sipos Zoltán.


Ha pedig így tesz, akkor a magyar futballista eljuthat oda, ahová az akadémia egykori játékosa, Sallai Roland, aki ezúttal díjátadóként vett részt a felcsúti kupadöntőn.  Sallai a Puskás Akadémia után játszott a Palermóban, most pedig a ciprusi APOEL-lel lett bajnok, és a Pancho Arénában nagy sztár: Pintér Attila PAFC-vezetőedző korábban a felcsúti Maradonának nevezte.


Márciusban kérdéses okok miatt elveszítette Georges Leekens szövetségi kapitány bizalmát, és most azon dolgozik, hogy ismét bekerülhessen a csapatba. „Most egy hónapos pihenőn vagyok, nem tudom, mi lesz a válogatottal való kapcsolattal, hogy megyek-e - remélem, bízom benne, hogy igen. Azért úgy érzem, hogy egy sikeres szezon van most a hátam mögött. Edzek folyamatosan, készülök rá, a jövőmmel kapcsolatban pedig nem is szeretnék mondani semmit. Vannak jelentkezők, de egyelőre szerződés köt az APOEL-hez, úgyhogy a mostani klubomra koncentrálok. Idén is szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, és minél több kupát elhódítani a csapattal. Remélem, megkapom a válogatott meghívót, és be is tudom bizonyítani, hogy ott a helyem”– fogalmazott Sallai Roland, aki az első akadályt sikeresen leküzdötte. Múlt pénteken ugyanis neki is ott volt a neve Leekens 22 tagú, csak légiósokból álló, bő keretében.