• 2020 07 04

Vranjes: Nem fair, amit a szurkolók csinálnak - de én talpon maradok

Bajnoki vereség után

Miközben a szegedi kézilabdázók a fellegekben érzik magukat és „édes sört” isznak a megszerzett kézilabdaarany után, a veszprémi szurkolók hihetetlenül csalódottak. A 29-26-os vasárnapi Veszprém-győzelem ugyanis – a négygólos szegedi vereség miatt - kevés volt a bajnoki címvédéshez. A hazai fanatikusok a „Hol van a csapatunk” rigmust kiabálták, majd kifütyülték Ljubomir Vranjest, amikor a vezetőedző átvette az ezüstérmét. A svéd szakember a DIGI Sport híradójának azt mondja: nem érti a szurkolókat, de ő nem adja fel!

„Természetesen hallottam a szurkolók hangját. Nem tudom, mit akarnak. Tényleg. Ma négy sérült játékosunk nélkül játszottunk és győztünk három góllal. Ezek nélkül a játékosok nélkül küzdöttünk Szegeden is. Mindent megtettünk a sikerért. Kőkeményen harcoltunk. Tényleg nem értem a szurkolókat. Nem fair, amit csinálnak. Persze, joguk van hozzá. Megtehetik. De én talpon maradok, és keményen teszem a dolgom továbbra is, mert ez az egyetlen, amit tehetek. A végsőkig fogok küzdeni és dolgozni ezért a klubért” – mondta csalódottan, de egyben feldúltan Ljubomir Vranjes a Sport24-nek. 

A Szeged utoljára 2007-ben nyerte meg a magyar férfi kézilabda-bajnokságot, azóta a Veszprém volt az egyeduralkodó a hazai élvonalban. Most megtört a jég, így nem meglepő Bodó Richárd határtalan öröme. „Nagyon jó” – kortyolt egyet a söréből Bodó Richárd. „Viccet félretéve, ez a sör édes, hiszen nagy sikert értünk el a Veszprém Arénában – két meccsen tudtuk felülmúlni a Veszprémet -, nagyon boldogok vagyunk. Szinte még fel sem fogtam, egy vagy két órán belül fogom csak felfogni, hogy mit ért el a csapatunk. Nagyon büszke vagyok mindenkire, és gratulálok mindenkinek” – mondta boldogan a hét gólig jutott balátlövő.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged nem kevésbé boldog vezetőedzője így értékelt: „Nem tudom elmondani szavakkal, amit érzek. Öt éve érkeztünk ide, hogy elérjük ezt a célt. És sok idő telt el azóta. Rengeteg munka van ebben az aranyéremben mindenki részéről. Úgy gondolom, hogy jobbak voltunk a Veszprémnél a döntőben. A négygólos otthoni győzelemmel elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, de itt a második félidőben, amikor vezetett a Veszprém három góllal, tudtunk jó választ adni, és nem törtünk össze.”