• 2024 04 26

Két magyar bronzérem a birkózó Európa-bajnokság szerdai napján

Korpási Bálint és Kiss Balázs is bronzérmet nyert az oroszországi kontinensviadalon

Szerdán újabb magyar kötöttfogású birkózónk nyert érmet az oroszországi Európa-bajnokságon

Szerdán négy magyar kötöttfogású birkózó volt érdekelt a kaszpijszki birkózó Európa-bajnokság küzdelmeiben. A vigaszágon Torba Erik (60 kg) kikapott és kiesett, a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (72) viszont 9-1-re leiskolázta a cseh Zizkát, a 2009-es világbajnok Kiss Balázs (97) pedig 2-1-re verte az azeri Nurijevet, így a kedden csak az elődöntőben veszítő Szabó Lászlóval (82) együtt mindhárman bronzmérkőzést vívhattak. Korpási az örményből lett lengyel Sahakyant szintén eldobálta (10-0), így különösen sajnálhatjuk, hogy első meccsén megverették a hazai orosz versenyzővel. A harmadik helyének viszont örülhetünk, s annak is, hogy zsinórban az ötödik világversenyén állhatott a dobogóra.

 
Kiss „Balu” pedig sorozatban a harmadikon, hiszen pörgetéssel és intéssel 4-1-re felülmúlta a német Azizsirt, így 35 évesen újabb értékes Eb-bronzot tehetett hozzá gazdag éremkollekciójához. Szabó akció nélküli mérkőzésen, a vége előtt kevéssel kétpontos intéssel sújtva 3-2-re kikapott a bolgár Alekszandrovtól, s ötödik lett.
 
Szerdán a nők is elkezdték szereplésüket, köztük két magyar. Bár Galambos Ramóna (55 kg) volt már 3., Németh Zsanett (76) pedig tavaly 2. a kontinensviadalon, most nem termett nekik babér, előbbi cseh, utóbbi azeri riválistól szenvedett vereséget és kiesett. Csütörtökön Dénes Mercédesz (53) spanyol, Barka Emese (57) ukrán, Sleisz Gabriella (65) pedig azeri ellenféllel szemben rajtol.