• 2024 04 20

A Fradi folytatja harcát a bajnoki aranyért

Thomas Doll: Senkivel sem szeretnék cserélni

Négy forduló van már csak hátra a labdarúgó NB I idei szezonjából, a Ferencvárosnak pedig a lehető legtöbb pontot kell szereznie, ha a magasba szeretné emelni a bajnoki trófeát. Thomas Doll a DIGI Sport híradójának azt mondta, nagyon boldog, ha ránéz a tabellára, ezért nem is cserélne senkivel, egyúttal úgy véli, a Videotont le kellett volna győzniük a zöld-fehéreknek.

„Azt gondolom, hogy a Videoton elleni mérkőzésen két további pontot megérdemeltünk volna, de így is jó helyzetben vagyunk, vezetjük a tabellát, és a 30. forduló jön már. Igazából senkivel sem szeretnék cserélni, nagyon jó érzés, hogy még mindig mi vagyunk az élen, de persze, nem mindig egyszerű a helyzet” – nyilatkozta a Videoton előtt egy ponttal vezető Ferencváros mestere, Thomas Doll a Sport24-nek.

 És most sincsen könnyű helyzetben a Fradi, hiszen kulcsfontosságú játékosai sérülések miatt nem játszhatnak a hétvégi, Vasas elleni mérkőzésen. „Nem lesz egy könnyű feladat. Két játékost már műteni is kellett, Gorriaránt és Botka Endrét szintén helyettesíteni kell sérülés miatt. De abban bízom, hogy a hiányukat ki tudjuk küszöbölni. Az biztos, hogy kemény és nehéz mérkőzés vár ránk a Vasas ellen."

 Még nem állt össze a keret, és az is lehet, hogy Priskin Tamás újra lehetőséget kap Thomas Dolltól. "Gyakorlatilag az elmúlt időszakban nagyon sokszor nem játszott, illetve volt, hogy a csapatba sem került. A következő edzés után összefogjuk a csapatot, és még minden lehetséges, mindenre nyitott vagyok."

 A kiesés elől menekülő Vasas minden bizonnyal megnehezíti majd a zöld-fehérek dolgát. "Harcolunk a bajnoki címért, úgyhogy az egész csapat nagyon motivált, de nehéz meccs lesz a Vasas elleni. Úgy gondolom, jól kell játszanunk itthon, jobb csapat vagyunk, de 100 százalékot kell nyújtanunk, hogy győzni tudjunk. És mindent megteszünk azért is, hogy mi nyerjük a bajnokságot" - mondta Miha Blazic, az FTC szlovén hátvédje.