• 2024 05 03

Péni István győzött Fort Benningben

A magyar versenyző ezúttal a kisöbű sportpuskások összetett számát nyerte meg

Ismét szenzációs eredményt ért el Péni István, aki az egyesült államokbeli Fort Benningben megnyerte a 3X40 lövéses összetett számot a kisöbű szabadpuskások versenyében.

Péni a döntőben a térdelő testhelyzetet követően még a nyolcadik, de a fekvő után is még a hetedik helyen állt. De aztán egy fergeteges hajrával megnyerte a versenyt. Péni eredménye 451.4 kör, a második norvég Steffen Olsen 450.2 kört ért el, harmadik a kínai Haoran Yang 441 körrel. Az álló testhelyzet előtt a norvég még 7.4 (!!!) körrel állt jobban Péninél.

Az alapversenyben a kínai Yang és Péni István egyaránt 1178 kört lőtt, előbbi 73, utóbbi 64 belső tízest lőtt, de ennek sok jelentősége nem volt, hiszen a döntőben új verseny kezdődött.

"Pechesen kezdődött számomra a verseny, hiszen az első öt lövésem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ráadásul a térdelő után eltört a puskám nézőkéje, pontosabban egy csavar még tartotta, de a továbbiakban a térdelő beállításával kellett lőnöm a fekvőt és az állót is, meglehetősen kényelmetlen testhelyzetekben. Megfordult az is a fejemben, hogy abbahagyom a versenyt a technikai hiba miatt, de édesapám azt mondta, hogy csináljam csak végig, az utolsó lövésig tart a verseny. A szél is nagyon fújt, ez is nehezítette a dolgomat. Mindenesetre ilyen körülmények között az meg sem fordult a fejemben, hogy nyerhetek. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült" - mondta Péni István.