• 2024 04 18

Magyar nap volt a nemzetközi ligákban

A DVTK otthon, a MAC és a Fehérvár idegenben győzött

Sikeres napot zártak a külföldi bajnokságokban szereplő magyar jégkorongcsapatok

Kiegyenlített első harmadot hozott a MAC Újbuda zólyomi vendégjátéka. A hazaiak rögtön a mérkőzés elején nyomás alá helyezték a magyar kaput, és hat perc elteltével vezetést is szereztek. Azonban a budapestiek rendezték soraikat és Chris Bodo révén három másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek. A gól erőt adott a MAC játékosainek és a folytatásban valódi gólfesztivált rendeztek a hazai szurkolók megdöbbenésére. 1-1 után ötöt rámoltak be a gyenge napot kifogó Tomek hálójába, és a záró harmad közepére, amikoris szűk négy perc alatt három gólt szereztek, kialakították a végeredményt. Chris Bodo 2+2-ig jutva csapata legponterősebb játékosának bizonyult, .

HKM Zvolen - MAC Újbuda 1-6 (1-1, 0-2, 0-3) a magyar csapat gólszerzői: Bodo 20', 51', Brown 35', 51', Negrin 38', Langkow 48'

A DVTK Jegesmedvék a legjobb hazai mérleggel rendelkező, ám idegenben csak 50%os teljesítményt nyújtó Banska Bystrica gárdáját fogadta, és megszakította a besztercebányiak kilencmeccses győzelmi sorozatát. Kulmala szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, Vay Ádám pedig 35 lövést hárítva nullázta le a vendégeket. A DVTK z utolsó két hétben a liga legjobb formában lévő csapata, győzelme már a hatodik volt zsinórban.

DVTK Jegesmedvék - HC '05 iClinic Banska Bystrica 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) gólszerző Kulmala a 26. percben 

Az osztrák jégkorong bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 a ligautolsó Villach otthonában szerezte meg idegenbeli első, rendes játékidőben elért győzelmét. A MAC zólyomi vendégjátékához hasonlóan ezen a meccsen is a hazaiak szereztek vezetést majd a vendég magyar csapat fordított, és magabiztos győzelmet aratott. Az első harmad döntetlenjét követően a fehérváriak a második játékrész második percében 24 másodperc alatt szerzett két góllal sokkolták ellenfelüket, majd hat perccel később újabb találatukkal eldöntötték a mérkőzést. A fehérváriak elmúlt öt találkozójukból négyet megnyertek.

Villach - Fehérvár AV19 1-4 (1-1, 0-3, 0-0) a magyar csapat gólszerzői: Tikkanen 19', Erdély 22', Sarauer 22', Sille 28'