• 2024 04 16

Liu Shaoang vk-győztes 1000 méteren

Az MTK versenyzője minden futamban első helyen végzett a nap folyamán

Nem maradt aranyérem nélkül a magyar küldöttég a rövidpályás gyorskorcsolya vk-sorozat, harmadik, kazahsztáni állomásának első döntős napján, Almatiban

A férfiak 1000 méteres döntőjével kezdődött a szombati éremosztó program. Liu Shaoang az egész nap folyamát ellenálhatatlanul versenyzett, mind a negyeddöntőből, mind az elődöntőből futamgyőztesként lépett tovább. A döntőben sem volt nála gyorsabb, így megismételte calgary világkupa versenyen elért győzelmét a távon, aranyérmes lett. A szám másik magyarja, Varnyú Alex a negyeddöntőből nem jutott tovább, összességében a 13. lett.

1500 méteren Liu Shaolin Sándor hetedik lett, miután harcban az éremért megbillent egy előzésnél, és lendületét vesztve visszacsúszott a versenyben. Ezen a távon Burján Csaba B döntős volt, és a végelszámolásnál a 14. helyet szerezte meg.

A nők ugyanezen távján Jászapáti Petra miután hajszállal lemaradt az A döntőről, magabiztosan nyerte meg a B-t, és így nyolcadik lett.

Két, előző vk versenyen aranyérmes váltónk sem védheti meg címét Almati-ban. Vegyesváltónkat kizárták az elődöntőben kazah riválisával együtt, mert túl vehemensen küzdöttek a továbbjutó helyért. Helyezettlenül végeztek. A magyar férfi váltó pedig több váltást elrontva az elődöntőben csak a harmadik helyet szerezte meg, így B döntős.

Vasárnap az 500-as mellett újabb 1500 méteres döntőt rendeznek, illetve a váltók versenyeznek a dobogós helyekért.