• 2024 04 24

Díjazták a legjobb hazai amerikai futball játékosokat

Nem történt meglepetés

A pályán ugyan már véget ért a magyar amerikai futball szezon, a legjobbak azonban még izgulhattak, miután a tavalyi évhez hasonlóan, 2018-ban is megválasztották a felnőtt és az U19-es korosztály legjobbjait. A voksolás december 2-án délben zárult, az ünnepélyes díjátadóra 2018. december 7-én, pénteken került sor.

A junior korú játékosoknál a szavazatok 60-40 %-os arányban kerültek számításba, az U19-es bajnokságban szereplő csapatok vezetőedzői mellett a szurkolók voksolhattak még a hét jelöltre.

A szavazatok összesítése után az alábbi sorrend alakult ki: 1. Németi Soma 2. Golita Zoltán 3. Horváth Kristóf 4. Varga Tamás 5. Béres Máté 6. Pusztai Kristóf 7. Szabó Kristóf.

Németi Soma, a Debrecen Gladiators játékosa: „Nagyon jó, felemelő érzés. Elmondhatatlan. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy most itt lehessek és az első helyért járó trófeát átvehessem."

Év Felnőtt játékosa szavazásánál a Magyar Amerikai Futball Válogatott szakmai stábja és a média képviselői is részt vettek. Az idei szezonban a klub- és válogatott mérkőzések alapján a Magyar Amerikai Futball Szövetség egy 12 fős játékos listát állította össze. A jelöltek közé csak a FEZEN HFL-ben érintett játékosok kerülhettek bele. 

A szavazatok összesítése után az alábbi sorrend alakult ki: 1. Bencsics Márk 2. Czirók Márton 3. Bíró Szabolcs 4. Szabó Martin 5. Bánfi Mihály 6. Elek Ádám 7. Németh Márton 8. Novakov Dávid 9. Oláh Richárd 10. Csizmazia Tamás 11. Hegedüs Dániel 12. Menczel Dániel

Bencsics Márk, a Budapest Wolves játékosa: „Szerencsére jól sikerült ez a szezon, mind klub szinten, mind válogatott szinten. Valamilyen szinten ez azért a klubnak is szól, mert ehhez kellett az is, hogy bajnokok legyünk."