• 2024 04 25

Két vereség és egy döntetlen a vízilabda Bajnokok Ligájában

Az OSC elődöntős az Euro Kupában

Két vereség és egy döntetlen. Ez vízilabda klubcsapataink szerdai mérlege a Bajnokok Ligájában. Az OSC viszont győzött és bejutott a legjobb négy közé a második számú európai kupában.

Hiába kezdett jól az Eger az A csoport negyedik fordulójának nyitó mérkőzésén és vezetett az első negyed után 3-1-ra, a szünetben már döntetlen, 5-5 állt az eredményjelzőn. A hevesiek két korábbi hazai mérkőzésüket megnyerték azonban ezúttal nem bírtak az olasz gárdával. A harmadik negyedben először vezettek a vendégek, akik a játék képe alapján túlzott arányú győzelmet szereztek, de végül 11-8-as sikerrel előre léptek a tabella második helyére csoportjukban.

    Bajnokok Ligája, csoportkör, A csoport, 4. forduló:
ZF-Eger - Brescia (olasz) 8-11 (3-1, 2-4, 1-2, 2-4)
az Eger gólszerzői: Vlahopulosz 3, Gyárfás, Avramovic 2-2, Rasovic

A Ferencváros múlt pénteken megnyerte az Európai Szuperkupát az Olympikosz ellen és úgy tűnik, hogy a csapat azon a meccsen volt igazán éles. Mert a tavalyi bronzérmes ezúttal a csoport első helyén álló Barcelonete ellen nem sikerült győznie Vargáéknak. A Fradi a második félidőben három gólos hátrányba került, amit nem sikerült ledolgoznia. Két hét múlva az Eger és az FTC egymás ellen játszik majd, a győztes pedig kiléphet a hat pontosok köréből.

A csoport, 4. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Barceloneta (spanyol) 8-9 (2-2, 1-3, 4-2, 1-2)
A Ferencváros gólszerzői: Younger 3, Mitrovic 2, Kallay, Vámos, Varga Dénes

A Szolnok válsága pedig tovább tart. A magyar bajnokság ezüstérmese nem tudta hozni a kötelező idegenbeli győzelmet, Berlinben. Zalánkiék csak ikszeltek a Spandau vendégeként.

    B csoport, 4. forduló:
Spandau Berlin (német)-Szolnoki Dózsa 9-9 (3-3, 2-3, 3-1, 1-2)
A Szolnok gólszerzői: Zalánki, Aleksic 2-2, Jansik D., Rasovic, Prlainovic, Lazic, Kis G. 1-1

Az OSC két hete döntetlen játszott idegenben, a visszavágós győzelemmel pedig bekerült az elődöntőbe a második számú európai kupában a Vad Lajos vezette együttes.

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:
A-Híd OSC Újbuda - CN Terrassa (spanyol) 10-7 (4-1, 4-2, 1-3, 1-1)

az OSC gólszerzői: Manhercz 4, Brguljan 2, Kovács G., Seman, Burián, Erdélyi
Továbbjutott: az OSC 19-16-os összesítéssel.