• 2024 03 19

A Budaörs kiejtette a DVTK-t a Magyar Kupából

Kaposváron búcsúzott a címvédő Újpest

A DVTK az elsőként búcsúzott az első osztályú csapatok közül miután 5-3-as vereséget szenvedett a másodosztályú Budaörstől. Az MTK is búcsúzott Ajkán.

Mindkét csapat gyakorlatilag idegenben játszott, hiszen a Budaörs hazai mérkőzéseit Tatabányán rendezik. A Budaörs a 38. percben már négy gólos előnyben volt, ekkor ébredt csak a DVTK, amely esélytelen volt a továbbjutásra, hiszen a hiába szépítettek a miskolciak a 62. percben, az utolsó két góljukat csak a hajrában szerezték. 

A címvédő Újpest az előző körben még hosszabbításban továbbjutott Győrben, azonban ezúttal a ráadás volt a veszte a lila-fehéreknek, akik Borbély 91. percben rúgott góljával kiestek.

Az FTC-nek sem indult könnyen a Sényő ellen, hiszen a Fradi csak az 50. percben büntetőből szerezte meg a vezetést, amikor emberelőnybe is került a vendéggárda, amely innen már biztosan nyert négy góllal. 

A Honvéd is a második félidőben fordította a maga javára a Tiszaújváros elleni meccset, akkor négy perc alatt két gólt rúgtak a piros-feketék, akik meg sem álltak négyig. 

A Haladás már 3-0-ra is vezetett Iváncsán. A szombathelyiek aztán maguknak tették nehézzé a mérkőzést, de a hajrában maguk javára fordították a találkozót.

A Vidi FC sokáig vezetett, majd egy félidőn keresztül döntetlenre állt a Budafok ellen, aztán a 79. percben Scsepovics lőtte tovább a fehérváriakat.

Az MTK vezetett Kanta góljával, de aztán a harmadosztályú csapat fordított a második félidő közepére és megtartotta az előnyét.

A Paks is megszenvedett a továbbjutásért, hiszen Csertői Aurél csapata csak büntetőkkel búcsúztatta a másodosztályú Siófokot. 

 A nyolcaddöntő párosításának sorsolást ma késő este tartják. A legjobb tizenhat között már nincs kiemelés, így azonos osztályban szereplő együtteseket is összesorsolhatnak. A továbbjutás pedig már nem egy, hanem oda-vissza vágós rendszerben két mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknapok február 20. és 27.

Magyar Kupa, 8. forduló:
Budaörs (NB II)-Diósgyőri VTK 5-3 (4-0)
Sényő-Carnifex FC (NB III)-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd 0-4 (0-0)
Iváncsa KSE (NB III)-Szombathelyi Haladás 2-4 (0-3)

Budafoki MTE (NB II)–Mol Vidi FC 1–2
FC Ajka (NB III)–MTK Budapest 2–1
Siófok (NB II)–Paksi FC 2–2 – 11-esekkel 5–6

Kaposvári Rákóczi FC (NB II)-Újpest FC 1-0

Érdi VSE (NB III)–Tarr Andráshida SC (NB III) 0–0 – 3–4 büntetőkkel
Füzesgyarmati SK (NB III)–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE (NB II) 0–1
Soroksár SC (NB II)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) 2–0


kedden játszották:
Pénzügyőr SE (NB III)–Puskás Akadémia FC 0–6
Szentlőrinc SE (NB III)–Kisvárda 1–4
III. Kerületi TVE (NB III)–Mezőkövesd Zsóry 0–6
Sajóbábony VSE (NB III)–Taksony (NB III) 0–1
Vasas FC (NB II)–DVSC 1–2