• 2024 04 20

Itt az új Tolvanen-keret

Norvégiában folytatódik a vb-felkészülés

2011 óta először játszik tornán a magyar férfiválogatott a decemberi nemzetközi szünetben. A csapat Norvégiába utazik, ahol a francia és a fehérorosz együttessel is találkozik.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 26 játékost hívott be a keretbe. Hat magyar klub játékosai kaptak meghívót, valamint egy svéd légiós is elutazik majd Norvégiába. Hét újoncot is megfigyelhet majd a finn szövetségi kapitány. 

A keret jövő kedden kezdi meg a felkészülést Budapesten, majd egy nappal később utazik el a norvégia Lørenskogba. A tornán az ellenfelek a világranglista 9.  házigazdák mellett, a szintén A csoportos, világranglista 13. Franciaország, valamint a Divízió I/A-ba kieső, így jövő tavasszal is ellenfél fehérorosz együttessel találkoznak a mieink.

A torna programja: 

December 13., 16:00 Magyarország-Franciaország
December 14., 20:00 Magyarország-Norvégia
December 15., 12:00 Magyarország-Fehéroroszország

A magyar keret:
kapusok:
Hetényi Zoltán (DEAC), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
hátvédek:
Dudás Jesse (MAC Újbuda), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Vokla Roland (MAC Újbuda)
csatárok:
Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (DVTK Jegesmedvék), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)