• 2024 04 24

Magát Krisztina győzött, Nagy Péter negyedik lett Katarban

Az év utolsó súlyemelő versenyét rendezték az arab városban

Az év magyar súlyemelőjének választott, és az olimpiai kvalifikációra is esélyes Magát Krisztina a szakításban ezüst, lökésben és összetettben pedig aranyérmet szerzett a Katar Kupán.

A dohai viadalon 96 kilós szakítással és 120 kilogrammos lökéssel jutott összetettben 216 kilóig, úgy hogy a szakításban a 2. fogást elrontotta. A magyar súlyemelő. aki tavasszal a súlycsoportok átalakítása előtt még a plusz 90 kg-ban indult, egy kilóval többet emelt, mint az idei vb-n, ahol a 12. lett új súlycsoportjában, 87 kg-ban. Egy hét pihenő következik, majd kezdődik az Európa-bajnoki felkészülés.

(A videón a súlycsoport versenye az eredményhirdetés 2:03:00-nál.)

    A +109 kg-os kategóriában Nagy Péter összetettben a negyedik lett. A magyar ólomsúlyú súlyemelő a szakításban 185 kg-ot, míg a lökésben 224-et teljesített mindkét fogásnemben kicsivel szorult le a dobogóról.
    A Katar Kupa része a nemzetközi szövetség, az IWF versenysorozatának, amely az olimpiára selejtez. Mindkét magyar súlyemelő ezzel lépett egyet Tokió felé, hiszen ebben a kvalifikációs sorozatban már minden versenyző egyénileg harcolhatja ki az olimpiai részvételt.