• 2024 04 27

Kilencedik helyen zártak a magyar hóröplabdások Moszkvában

Fagyos sport

Meccset nyert a Győri Panna, Kovács Eszter, Lutter Eszter trió a moszkvai hóröplabda Európa Tour-versenyen, és a kilencedik helyen zárt.

Győri Panna, Kovács Eszter és Lutter Eszter elindult a moszkvai hóröplabda Európa Tour-versenyre. Győri és Lutter az idén kilencedik lett a hóröplabda Európa-bajnokságon, igaz a szabályok szerint a most kezdődő idénytől viszont már hárman vívják a mérkőzéseket.

A Kovács Eszterrel kiegészült trió jól kezdett, a román Savastita, Corcoz, Sandu hármas győzte le három szettben 13-15, 15-7, 15-4-re, 31 perc alatt. Jöhetett a csoportdöntő az orosz Filina, Romasova, Terentyeva trió ellen. Végeredmény ezúttal 15-7, 15-11 lett, de oda. Azonban a magyar csapat így is továbbjutott, igaz a nyolc közé jutásért nehéz ellenfél következett.

 Mert a ranglistavezető és Európa-bajnoki ezüstérmes Aleyna Vencével felálló törökök három játszmában nyertek, igaz nagy csatában. A Gokalppal és Celebivel felálló törökök az első szettet elvesztették 15-8-ra. A folytatásban csak 16-14-re nyerték a második szettet, és a harmadikat is csak éppen,  15-12-ra.

A Győri, Kovács, Lutter hármas a kilencedik lett, amivel fejenként ötven ponttal gazdagodtak a trió tagjai.

A tornán egyébként a magyarokat legyőző orosz trió második, a török csapat pedig negyedik lett.