• 2020 06 04

FTC és UVSE siker a Szuperkupában

A bajnokok nyerték az év utolsó trófeáját is

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Szuperkupát, miután szombaton 14-9-re legyőzte a Szolnokot. Varga Zsolt együttese ezzel 2018-ban az összes lehetséges trófeát begyűjtötte: mostani sikere mellett a bajnoki címet, a Magyar Kupát, az Eurokupát és az Európai Szuperkupát is elhódította. A hölgyeknél az UVSE diadalmaskodott a Dunaújváros ellen.

FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 14-9 (4-2, 5-4, 2-1, 3-2)
gólszerzők: Varga Dé. 4, Sedlmayer, Mitrovic 3-3, Vámos 2, Pohl, Jaksic 1-1, illetve Prlainovic 3, Aleksic 2, Jansik D., Zalánki, Bátori, Angyal 1-1

Remek iramú, eseménydús, hatgólos nyitónegyedet láthatott a közönség. A fővárosiak hetven másodperc elteltével már kettővel vezettek, s ezt a különbséget meg is tartották az első nyolc percben.
A második felvonás elején Vogel Soma, az FTC kapusa mutatott be néhány klasszis védést, de Andrija Prlainovic bombájával szemben tehetetlennek bizonyult. A túloldalon az Eger elleni hétközi Bajnokok Ligája-rangadón négyszer eredményes Sedlmayer Tamás második gólját szerezte. Német Toni elhibázott ziccerét azonnal büntették a Tisza-partiak, Prlainovic egyenlített, majd Milan Aleksic révén fórból a vezetést is megszerezték (5-6). Vámos Márton emberelőnyből egyenlített, majd Stefan Mitrovic révén pillanatok alatt újra az FTC került előnybe, Sedlmayer pedig képtelen volt hibázni (8-6). Nem sokkal a nagyszünet előtt sorozatban negyedik gólját is megszerezte a Ferencváros, Nikola Jaksic lövésével szemben volt tehetetlen Nagy Viktor.
A harmadik negyedet már majdnem döntetlenre hozta le a Szolnok, de Varga Dénes nyolc másodperccel a dudaszó előtt tett arról, hogy ezt a játékrészt is a zöld-fehérek nyerjék, s ezzel gyakorlatilag le is zárta az összecsapást.
A zárófelvonásra a legfontosabb kérdés már eldőlt, néhány szép megmozdulás és gyönyörű gól után - különösképpen, miután Mitrovic az önmagának feldobott labdát háttal a kapunak pöccintette be - tapsolhatott a közönség.

Az UVSE női vízilabdacsapata nyerte meg a magyar Szuperkupát, miután 10-7-re legyőzte a Dunaújvárost szombaton a Komjádi Uszodában.

 Eredmény, Szuperkupa, nők:
UVSE - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10-7 (4-1, 2-2, 3-3, 1-1) 
    A bajnoki címvédő UVSE, amely tavaly is megnyerte a kupát, már az első negyed végére elhúzott 4-1-re. Keszthelyi Rita egymaga háromszor talált be az első nyolc percben. 
    A második játékrészben 6-2-nél úgy tűnt, eldőlt a meccs. A Dunaújváros - élén a négy gólig jutó fiatal Vályi Vandával - nem így gondolta, elkezdett felzárkózni, és a harmadik negyedben visszakapaszkodott 6-5-re. Ám megint jött a csapatkapitány Keszthelyi, akinek duplájával 8-5-re alakult az állás, és innen már csakis a gólkülönbség lehetett kérdéses, a Szuperkupa-győztes kiléte nem.