• 2024 04 20

A DVTK nyerte a magyar rangadót a szlovák ligában

58 perc gólcsend után lett 2-0 a végeredmény

A DVTK kabalaállata nyugodtan szórakoztathatta a közönséget, hiszen az első két harmadban gólokat nem láthatott a miskolci közönség.

Kiállítást annál többet, hiszen az első 40 percben a két csapat játékosai nem nagyon hagyták kihűlni a büntetőpadokat, hiszen összesen 9 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők. A bírók mellett a kapusok is jeleskedtek, hiszen Vay 22, míg Bálizs 27 lövést védett ki. A két csapat egyébként ebben az idényben kétszer találkozott a Szlovák Ligában és mindkétszer a MAC győzött. Igaz az utolsó miskolci meccsen csak a ráadásban. Ezúttal is a budapesti együttesnek lett volna fontosabb a győzelem, azonban az mérkőzés utolsó két percében a házigazda eldöntötte a találkozót. Ugyanis szinte az utolsó pillanatban megszerezte a vezetést a DVTK.

Az 58 perc góltalanság aztán összesen kettő találat is esett a meccsen. Hiszen Somogyi gólja után a vendégek lehozták a kapusukat, Harrison pedig betalált az üres kapuba is. A DVTK 2-0-ra nyer, amivel 52 pontos és még reaális esélye van a legjobb 6 közé kerülésre. A MACnak azonban még kapszkodnia kell a nyolcaddöntős helyekért.