• 2024 04 26

Majdnem sikerült a bravúr Ljubljanában

Kilencedik hely Ljubljanában

Nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra párosnak a ljubljanai 1 csillagos strandröplabda World Tour-versenyen, így kilencedik lett a duó.

Az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyén a magyar egység a főtáblán kezdett, ahol a csoportban előbb 2-1-re legyőzte a 11. helyen rangsorolt Bulc,Zdešar szlovén kettőst, majd viszonlyag sima vereséget szenvedett, az elvileg gyengébb olasz Luca, Allegretti párostól. Így maradt a csoportmásodik hely és játszani kellett a legjobb 12 között is, azért, hogy negyeddöntős lehessen a magyar duó. 

A nyolc közé jutásért egy dán kettős következett, Helle Sondergard, Clara Windeleff, az első szettben pedig még minden rendeb is ment, hiszen a magyarok 21:13-ra nyerték a nyitó felvonást. A következő kettő azonban már nem sikerült. A másodikat 21-18-ra nyerték a skadinávok, a harmadikban pedig jött a söprés a mieinknek mindössze 6 pontos sikerült összehozniuk, ami vereséget ért.  

Lutterék így a kilencedik helyn végeztek, és 100 ponttal, valamint 200 dollárral lettek gazdagabbak. 

Sajnos elfáradtunk. Ameddig erővel bírtuk, jól játszottunk, de most kifogott rajtunk ez a süppedős homok, amelyre pénteken a fiúk is panaszkodtak. Ilyenhez nem vagyunk hozzászokva, erről nagyon nehéz elrugaszkodni, és sokkal több energiát emészt fel. Ettől függetlenül nem vagyunk csalódottak, amiért jöttünk, azt teljesítettük, s ez a kilencedik helyezés így is pályafutásunk második legjobb eredménye a World Tour-sorozatban." - nyilatkozott a magyar páros a vereség után a Magyar Röplabda Szövetség honlapján. 

A verseny további magyarjai közül a Benkő Balázs, Hajós Artúr egység a selejtezőből kivívta a főtáblára jutást. Azonban onnan nem került tovább. Az Oláh-Stréli duó pedig már a selejtezőben kiesett.