• 2024 04 19

Értékes helyezések a pályakerékpáros Világkupán

Magyarok Berlinben

Két magyar, három számban. Ilyen volt magyar szempontból a pályakerékpárosok világkupa sorozatának harmadik állomása Berlinben.

Szalontay Sándor szombaton a keirin, vasárnap pedig a sprint futamban állt rajthoz, azonban a VeloClass-Velence Team versenyzője egy kisebb betegség után érkezett meg a német fővárosba, és a hét elején elvesztett energiát nem sikerült pótolni. Szalontay a keirin versenyben a 4. futamban a 4. helyen végzett, így maradt számára a vigaszág. Ott azonban nem volt szerencséje, hiszen a világkupa összetettjét is vezető holland Matthijs Buchlit kellett volna megelőznie futamában, ami nem sikerült. Buchli a döntőig menetelt, amit aztán elbukott, Szalontay pedig a 18. helyen végzett a keirinben. Ezzel 110 pontot szerzett, így a világkupa összetettjében 285 pontjával a 27. helyen áll.

Szalontaynak a sprint selejtezőjében az első 28-ba kellett volna beverekednie magát, hogy futamba kerüljön, ettől azonban két hellyel elmaradt. A sprint összetettjében így is szerzett pontot és 81 pontjával a 41. a rangsorban. 

Lovassy Krisztián más utat járt be, mint honfitársa, hiszen neki csak tartalék kvótája volt a szezon előtt a vk-sorozatra, azonban a Nemzetközi Szövetség tényleges kvótát adott a magyar pályakerékpárosnak, aki így elindulhatott az omniumban, amely négy versenyszám összetettjéből áll.

Lovassynak az első vk futam előtt eltört az ujja a bécsi pályán, de ez végül sem Párizsban, sem a második kanadai futamon nem zavarta. Ahogy Berlinben sem. A mezőny azonban nagyon erős volt, ennek figyelembe vételével különösen értékes a harmadik világkupa állomáson nyújtott teljesítmény. Berlinben, az első számban a scratchben 19., majd 18., 23., az utolsó számban a pontversenyben pedig a 15. lett. Ezzel az omniumban szerzett 16 pontjával a 20. helyen fejezte be a berlini versenyt, amivel az összetettben 90 pontot gyűjtött, összesen pedig  270 egységével 23. a rangsorban.

Következik az idei utolsó világkupa verseny Londonban december közepén.