• 2024 04 26

Megvan a Dzunics-utód Székesfehérváron

Jesus Ramirez lett az Alba Fehérvár új vezetőedzője

Vasárnap felmentették a munkavégzés alól az Alba Fehérvár vezetői a munkavégzés alól Dzunic Branislavot, hétfőn pedig már be is mutatták a csapatnak az új vezetőedzőt, akinek ki kell vezetnie a gödörből a székesfehérvári kosárlabda-csapatot.

A hétfő délelőtti edzést már az új tréner a spanyol Jesus Ramirez lett, aki nyár óta az U20-as csapatot irányította. Az új mester a következőket nyilatkozta a csapt honlapjának: 

"Meglepetésként ért a felkérés, de azonnal igent mondtam. Komoly kihívás, ugyanakkor nagy öröm, hogy a felnőtt együttes szakvezetője lehetek. A klub fiatal játékosait jól ismerem, hónapok óta együtt dolgozunk a húsz éven alul gárdánál, de a többiek sem idegenek. Néhány edzést láttam, valamint az összes hazai találkozót, tehát vannak elképzeléseim, miben segíthetek a csapatnak az előrelépésben. A nyáron arra szerződtem, hogy a felnőtt csapat közvetlen utánpótlásával dolgozom, élveztem a munkát a fiatalokkal. Nem arra készültem, hogy néhány hónap elteltével az Alba vezetőedzője leszek, de az élet így hozta."

Ramirez először dolgozik vezetőedzőként felnőtt csapatnál. Korábban a német Ratiopham Ulm, majd a spanyol Bilbao Basket másodedzője volt.    

Jesus Ramirez szerdán este, a bolgár Levski Lukoil elleni FIBA Europe Cup összecsapáson mutatkozik be először, mint vezetőedző.