• 2024 03 19

Nego edzésen már lőtt szebb gólt, és szeretne magyar állampolgár lenni

Hazai rangadó előtt a Vidi

Loic Nego, a MOL Vidi francia légiósa úgy érzi, edzésen már lőtt nagyobb gólt annál, mint amilyet a Chelsea ellen szerzett, a DIGI Sportnak adott interjújában arról is beszélt, hogy elférne-e a Vidi és a Fradi a francia első ligában, és elárulta, hogy érdekelné-e a magyar állampolgárság.

„Nem lenne könnyű, de a Vidi és a Fradi elférne a Ligue 1-ben. Persze, nem lennének a legjobbak között, de elérik a francia első osztály szintjét” – mondta el a véleményét a két magyar topklubról Loic Nego, a MOL Vidi pazar formában lévő labdarúgója.

A két csapat ráadásul vasárnap éppen egymás ellen játszik az NB I-ben. A fehérváriaknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen csütörtökön az Európa Ligában még a sztárokkal teletűzdelt Chelsea ellen kellett helyt állniuk. „Feszült és kicsit ideges voltam, mert láttam, nagyon sokan örültek, hogy nem kaptunk ki a Chelsea-től. De közel voltunk a győzelemhez. Jó sorozaton vagyunk túl, mutattunk szép dolgokat, de én egyáltalán nem vagyok elégedett, hiszen volt lehetőségünk a továbbjutásra, nem voltunk messze tőle, azonban mégsem sikerült sajnos.”

Nego jól játszott az angolok ellen, sőt egy igen látványos találatot is sikerült szereznie. „Edzésen azért már lőttem szebb gólt. Persze az csak edzés. De komolyra fordítva a szót, igen, idáig ez karrierem legszebb gólja.”

Négy nap alatt két komoly tétmeccset játszik tehát a Vidi. Egy fárasztó szezon végén és a Chelsea-meccsel a lábban kell majd vasárnap fogadniuk az FTC-t, amely ha nyer, már-már behozhatatlan előnnyel, 11 ponttal előzné meg a fehérváriakat. „Biztos, hogy a zöld-fehérek nagyon egységesek lesznek, ráadásul a lábaik is pihentebbek a mieinknél. Természetesen tisztában vannak ők is azzal, hogy néhány napja nekünk volt egy meccsünk. Ráadásul szerintem igen motiváltak is lesznek. De minden rajtunk múlik majd. A meccs után jön a téli szünet, úgyhogy nem spórolhatunk az energiánkkal, mindent kiadhatunk, és ki is kell majd adnunk vasárnap magunkból."

A Vidinél tehát a Chelsea és a Fradi a héten a téma, de Negónál vajon mennyire aktuális még a magyar állampolgárság megszerzése és az esetleges válogatott szereplés? „Felajánlották nekem a lehetőséget, hogy később magyar állampolgár lehessek. Ez személyesen nekem és a klubnak is jó lenne. Szóval miért utasítanám el, ha semmit sem veszíthetek vele? Ami pedig a válogatottat illeti, ez nem az én asztalom. Marco Rossi a szövetségi kapitány, ő hozza meg a döntéseket. De őszintén szólva, nem tudom, lehetek-e egyáltalán magyar válogatott, hiszen korábban játszottam már a francia válogatott utánpótlás-csapataiban.”