• 2024 03 19

"Jövőre meg kell nyerni" - Sallói MLS-aranyra hajt, és elgondolkodna egy Beckham-ajánlaton

Itthon pihen a magyar csatár

Sallói Dániel ismét feltűnt Újpesten, méghozzá az UTE Labdarúgó Akadémia fiatal játékosainak tartott élménybeszámolót. Volt is miről mesélnie, hiszen a Sporting Kansas City házi gólkirálya lett, és bajnoki elődöntőig jutott a csapattal. De ezzel nem éri be, mint a DIGI Sport híradójának elmondta, jövőre szeretne aranyérmet ünnepelni.

"Nagyon jó érzés visszajönni Újpestre, és nagyon nagy dolog, hogy azok a gyerekek, akiknek a helyükön voltam anno, kérdezgetnek tőlem, és képeket kérnek, ez számomra egy nagyon komoly elismerés" - mesélte a Sport24-nek a 22 éves Sallói, aki Újpesten kezdte a karrierjét, mára pedig példakép lett belőle.

"Igen, ő egy követendő példa a számunkra, hogy innen, Újpestről is ki lehet kerülni egy ilyen bajnokságba" – mondta a mintegy 100 fős hallgatóság egyik fiatal futballistája, Vörösmarty Márk.

Sallói Dániel az idei szezonban meghódította Amerikát; pályafutása eddigi legjobb szezonján van túl, megannyi emlékezetes pillanattal. "Kiemelném, hogy Ibrahimovic ellen tudtam játszani, a másik, hogy házi gólkirály tudtam lenni, a harmadik legjelentősebb emlék pedig, ahogyan továbbjutottunk a Salt Lake ellen: berúgtam a gólt, lefújták a meccset - egy különleges pillanat volt, ahogyan a stadion felrobbant szinte."

A megannyi pozitív emlék mellé mindössze egyetlen negatív társult csak, az elvesztett bajnoki elődöntő. "A döntőig még duzzogtam egy kicsit, és amikor néztem az összefoglalót, azon gondolkoztam, hogy nekünk kellett volna ott lennünk. De most már túlvagyok rajta, ez van, jövőre meg kell nyerni!"

Sallói Dániel tehát a következő szezont is Amerikában és Kansasben képzeli el, sőt az azutánit is, hiszen 2020-ban bővítik a ligát, és jön David Beckham csapata, az Inter Miami.

"Nagyon várom már, nagyon komoly a csapat, amelyik érkezik, kíváncsi leszek, hogyan alakítja majd David Beckham, de eddig úgy néz ki, hogy a legprofibb klub lesz. Kíváncsi vagyok, milyen sztárjátékos jön, mert biztos, hogy hozni fog egy nagyon nagy nevet, vagy többet."

S ha az egyik nagy név a Sallói lesz? "Akkor el kell gondolkoznom."