• 2024 04 26

Hosszú Katinka mesterhármasa a vegyes számokban a világbajnokságon

Megvan a 17. arany is

Hosszú Katinka mindig túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vegyes királynője a kínai rövidpályás úszó világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok immár négyszeres világbajnok Hangcsou-ban, miután megnyerte a harmadik vegyes számot is. Összességében pedig 17. aranyérmét gyűjtötte sorozatban.

Hogyha lenne ilyen a világbajnokságon, akkor azt mondhatnánk, hogy sikerült Hosszú Katinkának a vegyes mesterhármas, mitán a rövidpályás világbajnokság szombati napján győzött a 200 méteres női vegyesúszás fináléjában is. A magyar úszónő 2:03.25-ös idővel diadalmaskodott, több mint egy másodperccel verte meg a másodikként a célba csapó amerikai Melanie Margalist, ezzel pedig megszerezte 17. rövidpályás világbajnoki címét! 

Hosszú Katinka nyolc számban nevezett a vb-n, amelyből hatban indult el. Győzött 400 méter vegyesen, 200 méter pillangón, 100 méter és 200 méter vegyesen. 100 méter háton pedig második lett. 

 Fantasztikusan úszott a két magyar a férfi 400 vegyes döntőjében, ahol Bernek Péter idei legjobb idejével 4. lett. Gyurta Gergely pedig 5. helyen ért célba. 

 Kalmár Ákos pedig parádézott, hiszen a 0-ás pályán úszva, 8 másodpercet javított egyéni legjobbján 1500 gyorson, és így 7. idővel bekerült a vasárnapi fináléba!

Akiknek nem sikerült. Lobanovszkij Makszim 100 gyorson 31., míg Horváth Dávid 50 mellen 43. lett, így ők nem jutottak tovább.