• 2024 04 26

Hosszú Katinka megnyerte harmadik aranyérmét Kínában

Ezúttal 100m vegyesen diadalmaskodott a magyar klasszis

Hosszú Katinka az esti programban egyedüli magyarként ugrott medencébe és erős mezőnyben védte meg címét.

Emily Seebohm, Alia Atkinson, Kathleen Baker is a kihívók között volt, de a legjobban megközelíteni csak a japán Imai Runa tudta Katinkát, aki végül másodikként csapott célba. Öt tizedmásodperccel lemaradva a magyar hölgy 57.26-os idejétől.

A délelött kizárólag Sztankovics Anna képviselte a magyar színeket és tegnapelőtti balszerencséje ma is folytatódott. Akkor 50m mellen lett 18. 0.07 másodperccel lemaradva a továbbjutásról, ma 100-on is ugyanennyi hiányzott, 17. lett.

Hosszú Katinka: “Mivel Sarah Sjostrommel elég éles versenyeket vívtunk az egész Világkupa-sorozat alatt, amikor rendre néhány centi volt közöttünk, az elég szépen felkészített erre a világbajnokságra. Igazából nálam ezen a távon nincs taktika, csak a technikámra kell figyelni, mivel ilyen sprinttávon ez az egyetlen, ami befolyásolhatja a sebességemet. (Petrov) Árpi mondott most néhány apróságot, ami nem stimmelt, azaz van hová javulni. A kínai tévések kérdezték, nem akartam-e világcsúcsot úszni, mondtam, én mindig azt akarok, de annyira most ez nem izgatott, 57-en belül akartam jönni, az jól esett volna, ám végül is mindegy, hogy 56.9-cel vagy 57.2-vel nyerek, itt a győzelem volt a lényeg.”

Sztankovics Anna: „Nem volt jó a szélső pályán úszni, mert itt csak magamra számíthattam, így az idővel elégedett vagyok, bár tudni kell, a rövidpálya nem az én világom. Számomra az a legfontosabb, hogy megtegyem a következő nagy lépést jövőre, a világbajnokságon”