• 2024 03 19

Montenegró is ellenfele lesz a labdarúgó-válogatottnak

Bővült a Rossi csapat programja

A férfi-labdarúgó válogatott szeptember 5-én Podgoricában játszik felkészülési mérkőzést a montenegróiakkal.

Mivel a magyar válogatott ötös csoportba került az Európa-bajnokság sorsolásán, így összesen nyolc mérkőzése lesz a selejetősorozatban. Így két hivatalos FIFA játéknapja szabadon maradt a csapatnak, amelyek közül az egyiket már fel is töltötték. Így a Szlovákok elleni hazai Eb-selejtező előtt idegenben, Montenegróban lesz lehetőség gyakorolni a taktikát. Az MLSZ.hu-nak nyilatkozó Marcio Rossi is ezt emelte ki. 

"A montenegróiak elleni mérkőzés előtt már az Eb-selejtező sorozat felénél járunk majd, addigra jobban látjuk a helyzetünket a csoportunkban. Nagy kísérletezést nem tervezünk a podgoricai mérkőzésre, amely azonban kitűnő lehetőség lesz arra, hogy még jobban felkészüljünk a szlovákok elleni budapesti meccsre. Kevés időnk van a közös gyakorlásra, ebből a szempontból nagy segítség lesz a Montenegró elleni összecsapás, hiszen tét nélkül tudunk egy olyan mérkőzést lejátszani, amelyen gyakorolhatjuk a taktikánkat, átismételhetjük a szükséges automatizmusokat a szlovákok elleni mérkőzés, valamint a többi hátralévő találkozó előtt. A montenegrói válogatott erős csapat, előttünk áll a világranglistán, és olyan klasszisokkal rendelkezik, mint a Monacóban futballozó Stevan Jovetić, az Atletico Madridban szereplő Stefan Savić, vagy a Laziót erősítő Adam Marusic. A novemberi felkészülési mérkőzés ellenfelének megtalálásán is dolgozunk, jövő év elején várhatóan teljes lesz a programunk, amit igyekszünk úgy alakítani, hogy a lehető legjobban szolgálja a felkészülésünket." 

A magyar válogatott eddig két alkalommal játszott Montenegró ellen, mindkétszer felkészülési mérkőzésen. 2007 márciusában, a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-es vereséget szenvedtünk, majd 2008 augusztusában 3-3-as döntetlent ért el a két csapat a Puskás-stadionban. 

A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek programja:

Március 21.: Szlovákia-Magyarország, 20.45
Március 24.: Magyarország-Horvátország, 18.00
Június 8.: Azerbajdzsán-Magyarország, 18.00
Június 11.: Magyarország-Wales, 20.45
Szeptember 9.: Magyarország-Szlovákia, 20.45
Október 10.: Horvátország-Magyarország, 20.45
Október 13.: Magyarország-Azerbajdzsán, 18.00
November 19.: Wales-Magyarország, 20.45