• 2024 04 25

Kisorsolták a röplabda Európa-Liga csoportjait

Ausztria, Franciaország és Horvátország a női válogatott ellenfele

A tavalyi sorozatban ezüstérmes Magyarországgal szemben reális elvárás a Final Fourba jutás

A mai, luxemburg-i sorsoláson eldőlt, hogy Magyarország női illetve férfi röplabda válogatottja mely csoportellenfelek ellen kell hogy kivívja a négyes döntőbe jutást az Európa-Liga következő kiírásában.

Ennek értelmében a nők a legerősebb válogatottakat felvonultató Arany divízióban Ausztriával, Franciaországgal és Horvátországgal küzdenek meg a csoportelsőségért. Itt a három csoportelső és a most még ismeretlen házigazda válogatott szerez jogot a döntőbe kerülésre. Három éve megnyerték a mieink nyerték a sorozatot, tavaly ezüstérmesek lettek. A következő sorozatban is reális elvárás Jan De Brandt csapatával szemben a 2019. június 21-22-én megrendezésre kerülő Final Four-ba kerülés.

A férfiak az Ezüst divízióban Ausztriával, Bosznia-Hercegovinával és Görögországgal kerültek egy négyesbe. És míg a hölgyek szereztek az elmúlt időszakban szereztek pozitív élményeket leendő riválisaikkal szemben, rendre győztek, vagy szoros csatában maradtak csak alul ellenük, a férfiaknak van miért visszavágni. Az erősebb nem versenyének döntőjét egy héttel később rendezik.

Bár a csoportmérkőzések időrendje még nem készült el, a magyar szövetség arra törekszik, hogy a hazai állomások páros mérkőzések formájában legyenek lebonyolítva.