• 2024 04 25

Büntetőkkel kikapott a jégkorong válogatott az U20-as vb-n

4-1-es előnyről szenvedtünk vereséget

A magyar jégkorong válogatott a tychy-ben zajló U20-as divízió 1/B világbajnokság utolsó előtti mérkőzésén nagy csatában, büntetőkkel maradt alul a feljutásért folytatott harcban legnagyobb riválisa, Szlovénia ellen.

Az ellen a Szlovénia ellen, amely a magyarokhoz hasonlóan három győzelemmel állt a tornán, de a házigazda lengyeleket csak túlórában tudta legyőzni, ezért a mieinkkel szemben ponthátrányban volt a mai meccs előtt.

Ennek értelmében a magyar válogatott esetleges győzelme feljutást jelenthetett volna. És ehhez minden esély meg is volt, mert a mieink 4-1-es vezetés birtokában várták a mérkőzés záró harmadát, ám mégsem sikerült győzniük. Két harmadon keresztül minden jól alakult, a mieink jó helyzetkihasználással magabiztosan vezettek legnagyobb riválisuk ellen. Ám a harmadik harmadban a szlovénok mindent egy lapra feltéve támadtak és a taktika eredményes volt. A magyarok egyre bizonytalanabbak lettek, ahogy az ellenfél egyre közelebb került. Bő hat perccel a vége előtt a szlovén csapat utolérte a magyart, sőt az utoló percre emberelőnybe is került, esélyt kapva a győzelemre, azonban a magyar csapatnak sikerült pontot mentenie. A hosszabbításban nem forogtak veszélyben a kapuk, a büntetőket várták csapatok. A szlovének, ha már eljutottak idáig nem kockáztattak, a mieink pedig a lélektani hátrányban hasonlóan tettek. A büntetőlövések során Császár Hunor és Aljaz Predan révén egyszer-egyszer talált be mindkét csapat az első öt kisérletből. A hatodik párban is ők ketten vállalkoztak a büntető elvégzésére, és míg a magyar csatár hibázott, a szlovén megnyerte csapatának a mérkőzést.

A feljutásról így az utolsó forduló dönt, a mieink Lengyelországgal játszanak két nap múlva 14-én, 16:30-kor. De akkor már tudni fogjuk a mi meccsünk előtt befejeződő szlovén-ukrán párharc eredményét, és így azt is, hogy a magyarok mérkőzésének maradt-e tétje?