• 2024 04 25

Vörös Virág ismét a kvalifikációban

Normál sáncon ezúttal sem sikerült a döntőbe kerülni

A női síugróknak szombaton a második világkupa fordulót rendezték. A helyszín, a héten már másodszor Lillehammer volt, ahol a legjobb hölgy versenyzők ismét normál sáncon küzdöttek meg a világranglista pontokért, egy magyar indulóval.

Vörös Virág a 11. volt a startlistán és az első 40-be kellett volna kerülnie ahhoz a 62 síugrót számláló mezőnyben, hogy a döntöben is ugorhasson. 

Ezúttal csak egy ugrás mutatott be mindenki a kvalifikációban, amely nem sikerült tökéletesre. A Kőszegi SE versenyzője 74 és fél méterre repült, a bírók pedig 44 pontot adtak a teljesítményére, összessítésben pedig 77, 6 ponttal zárta a selejtezők. Több, mint 20 pont kellett volna még a döntőhöz.

Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a magyar síugrónő idén először versenyzett valódi havon. 

A versenyt egyébként az a Lidiia Jakovleva nyerte, aki az első kör után még csak második volt. Az orosz hölgy Maren Lundby-t és Ema Klinecet előzte meg. 

A verseny után rögtön megkezdődött az edzéssel egybekötött kvalifikáció a vasárnapi nagysáncos versenyre. Vörös Virág itt 96 és fél méterre repült, amivel a 47. lett, így nem került be a döntőbe. De az eredménytől függetlenül történelmet írt, hiszen magyar síugrónő még sohasem indult nagysáncversenyen korábban.